Ingezonden persbericht

Duizenden lopers zetten zich in voor het goede doel
- Dam tot Dam prestatie met een positief randje -

Tijdens de 24e editie van de Dam tot Damloop op zondag 21 september 2008 zal wederom voor diverse goede doelen worden hardgelopen. Net als in 2007, toen er maar liefst ¤ 500.000,- werd opgehaald voor het goede doel.

De goede doelen hebben in totaal 200 teams ingeschreven, waarvan de startbewijzen worden gegeven aan lopers die het doel een warm hart toedragen. Hiervoor dienen ze echter wel een tegenprestatie te leveren, door sponsors te vinden voor hun prestatie. Deze opbrengst wordt geschonken aan het goede doel. Zo lopen minimaal 2.000 lopers niet alleen voor zichzelf maar ook voor de minderbedeelde medemens. Minimaal 2.000 lopers, want naast de teamlopers kunnen ook individuele deelnemers zich laten sponsoren voor het goede doel. Op deze manier krijgt, de evengoed bijzondere loop, nog een extra glans.

Na afloop zullen de lopers elkaar treffen op het Charityplein op de Burcht in Zaandam. Hier presenteren de goede doelen zich aan het publiek en de lopers. Daarnaast is er nog veel meer te doen! Een Urban Corner, voor de oudere jeugd, een springkussen en natuurlijk de start van de minilopen voor de jongste hardlopertjes. Tevens komt er een gezellig terras direct aan het parcours om alle lopers aan te moedigen voor die laatste meters.

Één van de doelen die op de Burcht aanwezig zal zijn is Stichting Doe een Wens. Doe Een Wens vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. 'Met vijf teams vol enthousiaste mensen zullen zij op 21 september keihard hun best doen voor deze kinderen', aldus Agnes van Driel van Doe een Wens.

Noot aan de redactie (