Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 04 juli 2008

Voor directe publicatie

Legendarische punkband Wire op ZXZW festival

Opnieuw kan het ZXZW-festival in Tilburg een invloedrijke naam aan haar programma toevoegen. De Britse band Wire speelt zondag 21 september op het festival voor de independent cultuur.

Wire wordt gezien als een van de belangrijkste rockbands uit de jaren zeventig en tachtig. Hun debuutplaat Pink Flag is een klassieker in het post-punk genre. Bands als Franz Ferdinand, R.E.M. Blur en Bloc Party zijn schatplichtig aan het viertal.

Met de toevoeging van Wire is de line up van het Tilburgse festival bijna compleet. Eerder werden onder andere al de jazzpioneers Sun Ra Arkestra, black metalband Watain, hip hop talent Cadence Weapon en breakcore artiest Otto von Schirach toegevoegd aan het festival.

ZXZW is een grootschalig festival voor independent cultuur. Vanuit een stevige muzikale basis brengt het ook beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

ZXZW vindt plaats van 14 tot en met 21 september in de gehele Tilburgse binnenstad. Van kraakpand tot burgemeesterskamer. Van museum tot metalkroeg.

Zie voor meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzwblog.com/, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw



Ingezonden persbericht