Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hyvende moeders op de catwalk
"... en opeens hadden we een eigen modeshow"

Den Haag / Heesch, 29 juli 2008 - Op zondag 21 september vindt de eerste Meest Trotse Mama modeshow plaats tijden het Bambini Event in Hengelo. 250 moeders lopen dan over de catwalk met hun kinderen om te laten zien hoe trots zij zijn, op zichzelf én op hun kids. Sinds afgelopen vrijdag hebben al 150 vrouwen hun inzending achtergelaten op trotsemama2008.hyves.nl. Aanmelden kan nog tot 5 september.

Positieve moeders
Initiatiefneemsters Rowena Visser (Heesch) en Laura van den Brink (Den Haag) begonnen eerder dit jaar op Hyves de actie 'Meest Trotse Mama', omdat er naar hun mening te negatief geoordeeld wordt over moeders: blijf je thuis, dan vergooi je je opleiding en carriere; ga je werken, dan verwaarloos je je kinderen. "Maar het moederschap staat voor ons juist gelijk aan trots zijn, hoe je je leven rondom de kinderen verder ook indeelt. En het bleek dat vele vrouwen er net zo over dachten", aldus Van den Brink. Binnen een maand meldden zich meer dan 4.500 moeders aan.

Hyves als krachtig communicatiemiddel
Volgens Rowena Visser is het succes van Meest Trotse Mama blijvend: "Ook nu stromen de aanmeldingen voor de modeshow binnen, net als bij de eerste actie. Vrouwen willen graag laten zien dat ze trots zijn. Veel moeders gebruiken Hyves en dat is de kracht van ons concept." Verder dan Hyves dachten de dames in eerste instantie niet. "Maar toen we werden benaderd door Bambini Magazine hoefden we geen seconde na te denken. Opeens hadden we een eigen modeshow! We kunnen niet wachten om 'onze' trotse mama's op 21 september over de catwalk te zien lopen", vertelt Laura van den Brink.

Moeder zijn is hip
De doelgroep 'moeders' wordt momenteel breed bediend door de media. Bladen als MAMA en Kek Mama schieten als paddestoelen uit de grond en alle reguliere vrouwenbladen hebben hun eigen mama-editie. Met de moeders is een nieuwe doelgroep aangeboord die veel interesse toont in (kinder)mode, fashion en lifestyle. Deze vrouwen surfen en shoppen regelmatig op internet. Met Meest Trotse Mama willen Visser en Van den Brink moeders een platform bieden waar zij kunnen laten zien dat ze trots zijn - op zichzelf én op hun kinderen - en dit uitbouwen tot de grootste actieve netwerksite van Nederland.

Aanmelden voor de MTM modeshow
Moeders kunnen zich nog tot 5 september aanmelden via trotsemama2008.hyves.nl. 250 vrouwen worden uitgenodigd om mee te lopen in de catwalkshow en beoordeeld door een jury. Zij letten op uitstraling en enthousiasme; maten zijn niet van belang voor deze verkiezing. Uiteindelijk zijn er drie winnaars die een uitgebreid prijzenpakket ontvangen.

Meer informatie over Meest Trotse Mama op www.meesttrotsemama.nl en trotsemama2008.hyves.nl Meer informatie over het Bambini Event via www.bambini.com


---