Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 18 augustus 2008

Mini Dam tot Damloop sportief evenement voor alle Noord-Hollandse kids
- Provincie Noord-Holland kiest bij Dam tot Damloop voor de jeugd -

Zaandam/Amsterdam - De Mini Dam tot Damloop is met bijna 5.000 deelnemers in 2007 een enorm populair onderdeel van de Dam tot Damloop. In Zaandam starten zondag 21 september voor de 23e keer ruim 4.000 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar voor 0,6 of 2,2 km over het Dam tot Dam parcours vanaf De Burcht in het centrum van Zaandam. Bijna 1.000 leeftijdsgenootjes leggen in het Molenwijkpark in Amsterdam-Noord 1,0 of 1,8 km af over het Dam tot Dam parcours. De provincie Noord-Holland wil in samenwerking met organisator Le Champion de jeugd uit heel Noord-Holland betrekken bij de Mini Dam tot Damloop. De provincie Noord-Holland investeert, als hoofdsponsor van de Mini Dam tot Damloop, in sport en jeugd. De Mini Dam tot Damloop is het drukst bezette jeugd hardloopevenement van Nederland, dat in totaal zelfs 35.000 hardlopers aan de start verwelkomt.

Programma Zaandam
Welk kind vindt het nu niet leuk om aangemoedigd te worden door duizenden volwassenen, voor 1 keer op de autoweg te rennen en net als papa of mama een echte medaille te krijgen na de longen uit het lijf te hebben gelopen. Het kan al 23 jaar lang tijdens de Mini Dam tot Damloop, het kinderevenement van de Dam tot Damloop. Waar de volwassenen kunnen kiezen voor 10 of 4 Engelse Mijl, daar mag de jeugd in Zaandam van 4 t/m 7 jaar zich stuk bijten op 0,6 km en de ouderen van 8 t/m 12 jaar op 2,2 km. Het parcours leidt de kinderen vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat, waar later op de dag ook de grote Dam tot Damlopen hun ontknoping zullen beleven. Hier krijgen de kinderen naast hun medaille een flesje drinken en een tas met leuke cadeautjes.

Programma Amsterdam-Noord
Voor het derde jaar kunnen kinderen in Amsterdam-Noord ook de Dam tot Dam sfeer beleven in het Molenwijkpark. Het sportbuurtwerk Noord organiseert deze loop voor de tien basisscholen uit de omgeving Molenwijk en de Banne in samenwerking met Le Champion. Er wordt in twee leeftijdscategorieën gelopen: kinderen van 4 t/m 7 jaar (1,0 km) mogen samen met de ouders deelnemen, kinderen van 8 t/m 12 jaar (1,8 km) doen dit individueel. Dit jaar worden bijna 1.000 deelnemers verwacht, die voorafgaand aan de 10 Engelse Mijl in het Molenwijkpark traditioneel worden aangemoedigd door honderden toeschouwers. Hier is ook de finish en krijgen de deelnemers hun wel verdiende medaille en een presentje.

Een hele dag vermaak!
Naast het hardlopen staat er uiteraard weer het kinderfeest op het programma op De Burcht in Zaandam, waar clown Ronald McDonald en SpongeBob de gekste taferelen zullen uithalen. Het kinderfeest zal dit jaar extra feestelijk worden met nog meer activiteiten dan vorig jaar al het geval was. Zo zal een heus Panna Knock Out straatvoetbaltoernooi vanaf 10.45 uur plaatsvinden, is er springkussen, een gratis limonadebar, klimwand, verloting en veel meer. Ook in Amsterdam-Noord kunnen de kinderen zich uitleven bij diverse attractiespelen en vindt een aantrekkelijk entertainmentprogramma plaats.

Lopen voor het goede doel!
Omdat helaas niet alle kinderen in staat zijn te sporten wegens ziekte, kunnen deelnemers dit jaar deelnemen aan de sponsorloop van de Witte Bedjes. De opbrengst van dit goede doel komt ten goede aan zieke kinderen. Voor kinderen die ¬ 18,- of meer geld binnen halen ligt een gratis Nike Dam tot Damloop T-shirt klaar.

Startnummer ophalen!
Noord-Hollandse basisscholen worden de komende weken uitgenodigd jeugd aan te melden voor de Mini Dam tot Damloop in Zaandam. Alle basisscholen kunnen een inschrijfpakket aanvragen via info@lechampion.nl. Individueel kan jeugd zich tot en met 25 augustus aanmelden op www.damloop.nl. Tenslotte is het bij enkele sportzaken in Zaanstad van 18 augustus tot en met 18 september mogelijk om een startnummer op te halen voor slechts ¬ 1,-. De sportzaken die hier aan meewerken zijn: Sport en Vrije Tijd (Krommenie), Sporttime (Wormer), Sporthuis Helling, Vonk Sports en Runnersworld (allen Zaandam). Inschrijving is ook mogelijk bij Sportservice Zaanstad (Zaandam). Na-inschrijving op de dag van het evenement is niet mogelijk!

Voor de Mini Dam tot Damloop in de Molenwijk is inschrijving alleen mogelijk via de tien basisscholen uit de omgeving Molenwijk en de Banne. Tevens zal er in de wijk ook een inschrijflocatie zijn bij sportwinkel Pfann Sports. De kosten zijn ¬ 1,- per deelnemer.

Noot aan de redactie (