Ingezonden persbericht


Platform
Vredescultuur

Onderwerp: Brede viering Internationale Dag voor de Vrede, 21 september

Dag voor de Vrede gaat Beter Geweldloos

Multiculturele Vereniging voor vriendschap Assadaaka, Platform Vredescultuur en verschillende partners vieren de Internationale Dag van de Vrede onder de titel Beter Geweldloos. Op zondag 21 september zal er in het productiehuis de Meevaart in Amsterdam Zeeburg een manifestatie plaatsvinden, gekoppeld aan een Iftar-maaltijd.

21 September is de Internationale Dag voor de Vrede, en het is de bedoeling dat er die dag zoveel mogelijk aandacht is voor alle aspecten die met vrede samenhangen. Maar vooral is het bedoeld als een feestelijke dag.

De manifestatie Beter Geweldloos begint om 19:00 uur. Fakkels zullen de Balistraat verlichten en mensen uitnodigen om bij de Meevaart naar binnen te komen. Er zal zang en dans zijn, en deelraadwethouder Jan Hoek is uitgenodigd om de mensen toe te spreken.

Het Platform Vredescultuur heeft de stand van geweldloosheid in Nederland geïnventariseerd en van die inventarisatie een boekje gemaakt. Dit boekje zal plechtig worden aangeboden aan Ahmed El Mesri, voorzitter van Assadaaka/Onze Hoop.

Met zonsondergang, rond 20:00, zal de IFTAR-maaltijd beginnen, het breken van het vasten. U wordt van harte uitgenodigd hierbij ook aanwezig te zijn. Einde van de manifestatie is rond 22:00 uur.

Partners in de manifestatie zijn
Assadaaka, multiculturele vereniging http://www.vriendschapassadaaka.web-log.nl/ Platform Vredescultuur, een platform van vredesorganisaties www.vredescultuur.nl Comité Onze Hoop, http://www.comiteonzehoop.web-log.nl/ De Gemeenschap, Humanistische vereniging, www.degemeenschap.info NOMA, Nederlandse Bond voor Oudere Migranten Actief Adres: Balistraat 48a, 1094 JN Amsterdam

Voor meer informatie en melding van u komst kunt u contact opnemen met: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka
Balistraat 48a, 1094 JN Amsterdam
Assadaaka en Comité Onze Hoop, e-mail: assadaaka@gmail.com en: info.onzehoop@gmail.com

Tel. 020-6653320, Mob. 06-10112691
Of
Janne Poort - van Eeden, voorzitter Platform Vredescultuur tel. 035-624 21 27 e-mail: j.poortvaneeden@chello.nl

Routebeschrijving naar Balistraat 48a:

Productiehuis de Meevaart ligt 4 minuten lopen van het Muiderpoort Station, te bereiken met de trein, tram 3 en de bussen 15; 22; 37; 40 en 41.

Bij de uitgang aan de Insulindeweg loopt U langs het spoor richting Javastraat. De derde straat rechts is de Balistraat.


---- --