Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Theater Walhalla! Nieuw Theater in Rotterdam.

Zondag 21 september a.s. zal om 16.30 uur Burgemeester Ivo Opstelten de officiële opening verrichten van het nieuwe Theater Walhalla, gevestigd aan het Deliplein in de roemruchte wijk Katendrecht.

Theater Walhalla is een vestzaktheater dat plaats biedt aan 80 personen. Precies op deze locatie bevond zich de vermaarde dansgelegenheid Walhalla. Voor de oorlog werd er hier gedanst op de tonen van een draaiorgel en later op jazzmuziek.

Theater Walhalla is het pilottheater van de Stichting Theater op Katendrecht. Deze stichting werkt aan de realisatie van een kleinschalig theatercomplex, dat bestaat uit twee kleine zalen. Een zaal met een vaste opstelling van 300 zitplaatsen en een vlakke vloerzaal met 150 zitplaatsen. Het concept van het theater is dat het een uitgaansplek is voor theaterbezoekers en theaterplek voor uitgaanspubliek. Een groot restaurant en permanent geopend café zijn rond de twee theaterzalen gesitueerd. Het Theater Walhalla gaat fungeren als opstap naar dit grotere theater.

Het feestprogramma van de opening van Theater Walhalla ziet er als volgt uit:

Zaterdag 20 september is het Open Huis bij Theater Walhalla, gratis toegankelijk voor iedereen! Tussen 13.00 en 18.00 uur kunnen bezoekers in een mooie tent op het Deliplein onder het genot van een hapje en een drankje zich volledig laten informeren over het theater en het tot nu toe geprogrammeerde aanbod voor komend seizoen. Ieder uur (vanaf 13.30 uur) is er een speciaal openingsprogramma van onder anderen Mike Boddé en de Tunes. De uitgelezen mogelijkheid om het theater als eerste van binnen te mogen bekijken!

Vervolgens zal op zondag 21 september om 16.30 uur burgemeester Ivo Opstelten onder toeziend oog van medewerkers, sponsors en genodigden de officiële openingshandeling verrichten.

Het programma van Theater Walhalla

Het theater heeft een gevarieerd programma van gevestigde makers tot aanstormend talent, familievoorstellingen, lunchvoorstellingen en specials als Voíla Walhalla , Luie Zondag en de maandelijkse talkshow Ans heb jij nog wat? waarin gastvrouw Floor Nicolas een artiest van de maand bespreekt. De artiest van de maand is nooit aanwezig, want het is leuker om het over iemand te hebben als hij/zij er níet bij is.

Theater Walhalla hanteert een flexibele programmering waarmee het ruimte creëert om het programma zo actueel en dynamisch mogelijk te maken. Op de website www.theaterwalhalla.nl is het programma te vinden. Bovendien kunnen via de website direct online kaarten worden gekocht.

Samenwerking

Theater Walhalla heeft een samenwerkingsverband opgezet met Codarts. De muziektheateropleiding van deze opleiding, die nu gevestigd is aan de Voorschoterlaan, wordt in 2011 gevestigd in het nieuw te bouwen grotere theatercomplex.

Tevens biedt de Walhalla plaats voor de succesvolle lunchvoorstellingen van Theater Bellevue in Amsterdam. Met de komst van het theater is er ook een plek gecreëerd voor de serie BLIND DATE nieuwe theatermakers on tour. Theater Instituut Nederland brengt met deze serie een nieuwe generatie veelbelovende makers onder de aandacht. In Rotterdam was deze serie nieuwe makers nog niet eerder te zien.

De toekomst

In december 2006 hebben muzikant/cabaretier Harry-Jan Bus en programmamaker/regisseur Rachèl van Olm het plan voor dit nieuwe kleinschalige theatercomplex gepresenteerd. De gemeente Rotterdam heeft het initiatief omarmd en gekozen voor de realisatie van dit nieuwe theater. Het staat op de investeringslijst die in november wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Het theater heeft een positief advies gekregen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur voor het Cultuurplan 2009-2012.

De verbouwing van het grotere theater start in 2009. De opening staat gepland voor het seizoen 2011-2012. Het in de Fenixloodsen te vestigen theater zit aan de kade van de Rijnhaven recht tegenover Hotel New York. In 2010 zal de geplande vaste oeververbinding tussen de Wilhelminapier en Katendrecht beide locaties met elkaar verbinden.

Mede mogelijk gemaakt door

Het enthousiasme voor een theatercomplex op Katendrecht, te beginnen met het sfeervolle theater Walhalla, is groot. Het theater wordt structureel ondersteund door Pact op Zuid, Gemeente Rotterdam/Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, wooncorporatie De Nieuwe Unie, Deelgemeente Feijenoord en het VSB-Fonds. Hoofdsponsor is Dura Vermeer Bouw Rotterdam BV.

----------

EINDE PERSBERICHT

Inlichtingen bij:

Rachèl van Olm

info@theaterwalhalla.nl

mobiel: 06 12807914

Sumatraweg 9-11

3072 ZP Rotterdam

Kassa en Reserveringen: 010- 2152134

Kantoor 010- 2152276

Faxnummer 010- 2152319

Website www.theaterwalhalla.nl