Ingezonden persbericht


(2 september 2008 - Bericht van Vredesbeweging Pais)

P E R S B E R I C H T

21 september: Internationale Dag van de Vrede / Day4Peace

Sittard, 2 september 2008 -
De Verenigde Naties hebben 21 september tot Internationale Dag van de Vrede benoemd. In veel plaatsen in Europa zullen Peace/Pace vlaggen worden opgehangen en zullen
vredesorganisaties activiteiten organiseren. In Nederland werkt een aantal vredesorganisaties samen in People Building Peace en Platform Vredescultuur.

Onlangs is besloten de Internationale Dag van de Vrede 'Day4Peace' te noemen en deze Day4Peace elk jaar grootser te vieren. Ook in Nederland zullen in steeds meer plaatsen de Vredesvlaggen op die dag uitgehangen worden.

Dit jaar zijn er vele activiteiten op 21 september in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zutphen, Leiden, Den Haag. In sommige plaatsen wordt aandacht gegeven aan de vredesweek van IKV/Pax Christi van 20-28 september.

Pais voor Vrede

In Sittard vindt op 21 september van 14:00-16:30 uur een klein, gratis evenement plaats: Pais voor Vrede. Locatie: Fenix, Odasingel 90, Sittard. Het is een evenement met o.a. muziek en dans, zang in Nederlands, Frans, Indonesisch, Engels, Italiaans. Het feest zal eindigen met djembémuziek. Er zullen infostands staan van Vredesburo Heerlen en Vredesbeweging Pais.

In de Vredesweek zullen in de bibliotheek van Sittard ca. 30 tekeningen van leerlingen van basisscholen worden
tentoongesteld. De tekeningen hebben o.a. te maken met mensenrechten, vrede, geweld en oorlog.

-------

Noten voor de pers



Ingezonden persbericht