Den Haag Marketing

PERSBERICHT 10 september 2008

21 september is 'Day Of Peace' in Den Haag Internationale organisaties voor vrede en recht open voor publiek

DEN HAAG - Zondag 21 september is door de VN uitgeroepen tot Dag van de Vrede. In de stad Den Haag wordt deze internationale dag breeduit gevierd.

Voor wie zich altijd al heeft afgevraagd wat er achter de deuren van de internationale organisaties plaats heeft, is er op 21 september de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen bij de organisaties die in Den Haag huizen. Zo openen het Joegoslavië Tribunaal, de NAVO, Europol, het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis en de internationale organisatie tegen chemische wapens, de OPCW hun deuren voor een rondleiding.

Daarnaast worden onder de noemer Day of Peace op 20 en 21 september verschillende evenementen georganiseerd. Onder leiding van de voormalig MTV-presentatoren Evelien Bosch en Dennis Weening vindt er op de Grote Markt een politiek debat plaats, waarbij de situatie in het Midden-Oosten centraal staat. Tijdens de avond zullen gasten als Arend Jan Boekestijn (Tweede-Kamer) en Rob de Wijk (Instituut Clingendael) bijdragen aan de discussie. Het programma wordt omlijst met optredens van veelbelovende bands als Voicst en Hit Me TV.

Vredesboodschap en vredesloop Dame Rosalyn Higgins, de president van het Internationaal Gerechtshof, spreekt op 21 september vanaf het bordes van het Vredespaleis een vredesboodschap uit. Hierna geeft zij samen met burgemeester Van Aartsen het startsein voor de jaarlijkse vredesloop. Gehuld in traditionele kleding en begeleid door ritmische muziek beweegt een interculturele vredesoptocht zich van het Vredespaleis richting Grote Markt. Hier wordt de tocht afgesloten met optredens van Afrikaanse en Zuidamerikaanse bands.

Tijdens het Day of Peace weekend staat op de Grote Markt een Vredeswand waar iedereen een eigen vredeswens op kan achterlaten.

Voor meer informatie en het volledige programma zie www.dayofpeace.nl . Via de website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de open dag van de internationale organisaties.


---
Noot voor redactie,

Den Haag Marketing