21 september 'Kunst Zoekt Muur' in Delft


Nieuw Zuid-Hollands kunstinitiatief

DELFT, 20080910 -- Op zondag 21 september doet het nieuwe kunstinitiatief in Zuid Holland, Kunst Zoekt Muur, Delft aan. In het atelier van de Delftse beeldhouwer Hans Kuyper op Rietveld 49, wordt tussen 14.00 en 18.00 uur een verkoopexpositie georganiseerd met werk van hem en twee gastkunstenaars. Esther Zitman (Schiedam) laat haar `Sugababes' zien. Fotografische suikerwerken die niet eenvoudig te omschrijven maar een lust voor het oog zijn. Liesbeth Busman (Den Haag) is bekend door haar sieraden en objecten.

Eenmalige exposities
Kunst Zoekt Muur organiseert verkoopexposities in het atelier van één van de drie op dat moment exposerende kunstenaars. Een informele zondagmiddag met een hapje en een drankje, waarbij de kunstenaars aanwezig zijn. Bezoekers kunnen kennis maken met schilderijen, sculpturen, sieraden, keramiek en meer. Gevarieerd werk, verschillende disciplines en speciale oplagen en aanbiedingen. Een unieke kans een kijkje te nemen op de plek waar het uiteindelijk ontstaan is. Kunst Zoekt Muur heeft inmiddels veertien kunstenaars in Zuid Holland aan zich verbonden en in de regio een aantal bijeenkomsten gepland. Alle informatie daarover is te vinden op www.kunstzoektmuur.nl De volgende Kunst Zoekt Muur expositie is op 12 oktober in een heel bijzonder atelier in Vlaardingen.

Esther Zitman
In Esther Zitmans recente werk neemt ze de glitter- en glamourwereld tot onderwerp. Haar uitgeknipte modellen worden bedekt met een mengsel van lijm en suiker. Soms is het effect letterlijk schitterend vanwege de overeenkomst tussen suiker en juwelen. In andere gevallen legt Zitman een dikke plak op het gezicht waarachter het model lijkt te verstikken. Door vervolgens het model vanuit een schuin perspectief te fotograferen worden de ogen groter en transformeert het gezicht tot een onaardse verschijning.

Liesbeth Busman
Als onverstoorbaar gras tussen betonnen tegels zoekt Liesbeth Busman naar oersymboliek in beeldcultuur en neonlawaai. -Hedendaagse symbolen- "slechts" logo of tóch meer?
De archaïsche oorsprong van symbolen die nu worden gebruikt vindt ze interessant. Haar sieraden zijn te omschrijven als hedendaags vormgegeven sieraden met een oorspronkelijk karakter. In het meest recente werk maakt ze muurbroches. Hier onderzoekt ze de relatie tussen locatie, vorm en sieraad. Het draagobject en het beschilderde of betekende canvas hebben dezelfde oorsprong qua vorm en betekenis.

Hans Kuyper
De wandobjecten en beelden van gastheer Hans Kuyper stralen een soort rust uit en zijn in hun eenvoud en ronde vormentaal ontwapenend. Er staan o.a. beelden in de straten van Delft, Amsterdam, Spakenburg, Steenwijk en Montfoort. Tegenwoordig maakt Hans Kuyper naast monumentaal werk in opdracht, ook kleinere keramische beelden die zich onttrekken aan de zwaartekracht, ze hangen, vliegen of zweven.





Ingezonden persbericht