Ingezonden persbericht


De beste gamers uit de Benelux strijden in Utrecht tijdens de finale van de ESL Pro Series

Utrecht, 12 september 2008 -- WSquared Media, bekend van verschillende competitieve gaming initiatieven, organiseert in samenwerking met Fujitsu Siemens Computers en de gemeente Utrecht op zondag 21 september in de 'Winkel van Sinkel' te Utrecht de finales van de ESL Pro Series Benelux.

De 50 beste gamers uit de Benelux nemen het tegen elkaar op in hun gamediscipline op de nieuwste computersystemen van Fujitsu Siemens Computers. De gamers spelen hierbij niet alleen voor de titel maar ook voor een gedeelte van de 5000¤ grote prijzenpot!

De strijd zal worden uitgevochten in de volgende vier games:


* Counterstrike 1.6 (First Person Shooter, 5 tegen 5)j.


* Counterstrike Source (First Person Shooter, 5 tegen 5)


* Warcraft 3 (Real Time Strategy, 1 tegen 1)


* Fifa 2008 (Voetbalsimulatie, 1 tegen 1)

Het evenement begint om 14.00 en toegang is geheel gratis. De Winkel van Sinkel bevindt zich aan de Oude Gracht 158 en is te voet bereikbaar vanaf Utrecht Centraal station. Voor de bezoekers zijn er live wedstrijden voorzien van commentaar, give-aways, prijsvragen en natuurlijk een hoop gezelligheid. Kom langs voor een kijkje in de wereld van de eSports!

Over Wsquared Media
WSquared Media is een competitie gaming bedrijf gericht op de Nederlandstalige markt. Het bedrijf is opgericht door gamers, voor gamers. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven gelanceerd; van een communitywebsite voor eSporters tot het organiseren van verschillende toonaangevende competitieve gamingevenementen. www.wsquared.nl

Over de ESL
De Electronic Sports League is een gaming competitie opricht door het Duitse bedrijf Turtle Entertainment. De ESL is een succesvol concept in onder andere Duitsland, Frankrijk en Italië en heeft ruim 700.000 actieve leden. In samenwerking met WSquared Media wil Turtle Entertainment de ESL verder ontwikkelen in de Benelux. www.esl.eu/benelux/

Onderstaande