Ingezonden persbericht


(PERS)UITNODIGING

Zet je net als Cramer en Cohen in voor schoner vervoer!

Zondag 21 september 2008 is een bijzondere dag. Dan rijden er geen auto's door de stad en kun je als wandelaar, fietser en skater weer vrijuit ademhalen en ook de vogeltjes vrolijker horen fluiten.

Alhoewel, er rijden meer dan 200 speciale auto's en andere vervoersmiddelen in een lange stoet door de stad: dan houden we namelijk voor de tweede keer de Schoner Vervoer Toer. Voertuigen die energie halen uit elektriciteit, zonnecellen, waterstof, frituurvet, manpower, warmte, etc. etc. Want schoner vervoer zonder herrie en zonder stinkende uitlaatgassen, kilo's uitstoot van fijnstof en andere narigheden kan echt al làng. Uit het hele land komen mensen en organisaties die meedoen aan de Schoner Vervoer Toer. In de meest verrassende en spectaculaire vervoersmiddelen. Verrassend door de eenvoud en spectaculair door het ontwerp of de vernuftige techniek. Maar meeliften kan ook. Voertuigen genoeg op alle pitstops om bij in te stappen.

Iedereen krijgt ruimschoots de kans om vragen te stellen over de techniek, zelf een ritje te maken en zelf te ervaren hoe het is om aan schoner verkeer deel te nemen. Dé kans om mee te liften met de elektrische raceauto Lotus Elise, de Twike of Whike, of een keertje de zonneraceauto Nuna 4 live te zien.

Dit is een uitnodiging om mee te doen. We hebben het woord 'pers' tussen haakjes gezet. Want we nodigen u in eerste instantie uit als mens. Schoner vervoer is belangrijk voor ons eigen welzijn. Dat prijzen voor fossiele brandstoffen de pan uit rijzen, dat de vraag naar energie de productie overstijgt en dat de CO2-uitstoot verminderd moet worden. Het zal. Maar dat zou eigenlijk niet relevant moeten zijn. Het gaat om kwaliteit van leven, om de mogelijkheid om comfortabel én in goede gezondheid van A naar B te komen.

Dat minister Cramer, burgemeester Cohen en wethouders Herrema, Vos en Gerhrels aanwezig zijn en meedoen, dat bekende burgers waaronder actrice Anne Wil Blankers, acteur Joris Putman en prof. dr. Arnold Heertje acte de présence geven en dat dit de grootste stoet van schoner vervoer ooit wordt. Dat is eigenlijk allemaal maar bijzaak. Kom en doe mee, in de eerste plaats als aardbewoner en in de tweede plaats als journalist.

Programma:

9:45 aankomst per boot van Burgemeester en Wethouders op de NDSM-werf. Adres: tt Neveritaweg 35, Amsterdam. De aankomst is op de gewoonboot, een houten woonboot die in het water ligt bij Café Noorderlicht.

10:00 o.a. speeches minister Cramer en wethouder Herrema, openingshandeling burgemeester Cohen

11:45 aankomst op Hugo de Grootplein

13:00 aankomst op Dam

14:45 aankomst op Schoner Vervoer Boulevard op de Albert Cuyp

Informatie over alle deelnemers, het programma, de route, opstapplaatsen voor lifters en persmateriaal op www.schonervervoertoer.nl.

Verder informatie op: www.opgewekt.nu, www.autovrijedag.amsterdam.nl en www.gezondelucht.amsterdam.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Pauline Westendorp, directeur opgewekt.nu, telefoon 06 54 723 019.

opgewekt.nu, de Schoner Vervoer Toer en opgewektverhuur.nu


* opgewekt.nu is een groei-expositie waar kennis wordt verspreid over schonere energie. De technologie voor andere, schonere energie is sinds kort de kinderschoenen ontgroeit en opgewekt.nu toont de nu marktrijpe producten. Zoals in de Gewoonboot en tijdens de Schoner Vervoer Toer. Of in het verhuurpunt opgewektverhuur.nu, hèt adres voor het huren van elektrisch vervoer.


* het Ministerie van VROM, het VSB-fonds, Woonstichting De Key, Stadsdeel Amsterdam Noord, de Provincie Noord Holland, het Innovatienetwerk, NCDO, de Gemeente Amsterdam, SenterNovem, Essent en Van Gansewinkel zijn partners van de expositie, de Schoner Vervoer Toer en het verhuurpunt van elektrische vervoermiddelen 'opgewektverhuur.nu'.


* de Schoner Vervoer Toer en opgewektverhuur.nu zijn initiatieven van opgewekt.nu, ondersteund door de gemeente Amsterdam.


* opgewekt.nu is het onafhankelijke platform voor energie. Alle vormen van energie-opwekking en verbruik hebben en krijgen een plek. Praktische oplossingen, pragmatische discussies en live energie opwekken en besparen! Iedereen is uitgenodigd om mee te denken en te werken aan schonere energie. Alle informatie en ideeën zijn 'open source' -- iedereen is vrij om op de ideeën en informatie voort te borduren en door te ontwikkelen.


* stichting opgewekt.nu is met de energie-expositie op de NDSM-werf gedurende vijf jaar het platform voor pragmatische oplossingen voor het gebruiken, besparen en opwekken van energie.

Ja, ik meld mij aan:

organisatie :

naam :

telefoonnummer :

e-mail :

ik doe mee

â-¡ als burger

â-¡ in functie

â-¡ stuur mij eerst meer informatie.

Mail dit bericht naar info@schonervervoertoer.nl of bel naar Jacqueline van Klaveren 06 15 456 107 of Pauline Westendorp 06 54 723 019.