Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 19 september 2008

Gaat u mee Lopen in het Landschap ?

Gratis met een gids wandelen in Den Helder en in Landsmeer

Op zondag 21 september 2008 nodigen wij alle inwoners van Noord-Holland uit om met een van de gidsen van Landschap Noord-Holland een fantastische wandeling te lopen. Onze natuurgebieden zijn uw bezoek waard! De excursies vinden plaats om 11.00 en om 14.00 uur en zijn gratis. Reserveren is niet nodig en u bent van harte welkom!

Den Helder is onverwacht mooi!

Een fijne wandeling met een gids die u smaakvol vertelt over de bijzondere kenmerken van de Helderse duinen. De duinen rond Den Helder zijn nogal verschillend van karakter, maar overal interessant en rijk aan vogels. De kans is groot dat u zeldzame roodborsttapuiten en geoorde futen te zien krijgt. Even heerlijk tot rust komen in de natuur dichtbij! Neem gerust vrienden en familie mee. Want iedereen is van harte welkom bij Landschap Noord-Holland. We verzamelen aan de Zeeweg 12, 1783 AC Huisduinen.

Tip: U kunt ook op eigen gelegenheid de duinen in. Haal dan onze speciale Napoleonwandelroute op bij ons kantoor aan de Zeeweg 12, tevens startpunt van deze route.

Unieke wandeling mogelijk door Ilperveld

Vanaf het Bezoekerscentrum Ilperveld bij Landsmeer van Landschap Noord-Holland wordt u overgevaren naar een van de eilanden waarop u mag lopen: het Braamstuk. Een stukje bewegend land dat op het water ligt (trilveen). Vanaf het Braamstuk loopt u via plankieren over een aantal eilandjes een wandeling van ca. 3,5 km door het Ilperveld. Dit is een geheel nieuwe wandelroute waar nooit eerder een excursie heeft plaatsgevonden! Het is aan te raden laarzen of waterdichte schoenen te dragen. We verzamelen om 11.00 en om 14.00 uur bij het Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer

Wij raden u aan stevig schoeisel te dragen en eventueel een verrekijker mee te nemen. Honden zijn niet toegestaan.