Ingezonden persbericht


(19 september 2008 - Bericht van Vereniging Kerk en Vrede)

P E R S B E R I C H T

Kerken steken zondag massaal de vredesvlag uit

Utrecht, 19 september 2008 -
In navolging van de enkele tientallen gemeenten die in 2007 op de Internationale Dag van de Vrede de vredesvlag vanuit het stadhuis uitstaken, wordt op zondag 21 september 2008 door meer dan honderd kerkelijke gemeenten en parochies de zevenkleurige vredesvlag gehesen.

De Internationale Dag voor de Vrede valt samen met de jaarlijkse Vredeszondag. Ook talloze anderen doen mee aan deze actie, waaronder de (burgerlijke) gemeenten Utrecht, Leeuwarden en Roermond die bij wijze van uitzondering op zondag zullen vlaggen.

Onder kerken, andere instellingen en particulieren heeft Kerk en Vrede de afgelopen weken zo'n 500
regenboogkleurige PACE-vredesvlaggen verkocht. Speciaal voor grotere gebouwen, zoals kerken, stadhuizen en scholen heeft Kerk en Vrede in eigen beheer een groter formaat vlag geproduceerd waarop het woord VREDE staat in plaats van het Italiaanse woord PACE. De aanvankelijk geproduceerde 100 exemplaren waren allemaal al tijdens het productieproces verkocht en de Dokkumer Vlaggencentrale heeft haar uiterste best gedaan om de tweede drukgang nog net op tijd klaar te krijgen vóór de 21ste september.

Op veler verzoek zijn daarnaast ook kleine zwaaivlaggetjes in productie genomen. Grootste afnemer van deze
zwaaivlaggetjes is het Haastrechtse Platform voor
Interkerkelijke Samenwerking dat zich tijdens deze vredesweek met name op kinderen van de Haastrechtse basisscholen richt. De internationale jongerenvredesorganisatie UNOY Young Peacebuilders is een goede tweede. Ook heeft Kerk en Vrede buttons gemaakt met daarop een afbeelding van de
regenboogkleurige VREDE-vlag.

Het thema van de Vredesweek is dit jaar 'Kiezen voor Vrede'. Als Kerk en Vrede hebben we kerken en anderen opgeroepen om die keuze voor vrede ook zichtbaar te maken. De afnemers van de vlaggen is gevraagd om foto's van hun activiteiten hiermee op te sturen en deze zullen vanaf maandag 22 september op de website van Kerk en Vrede geplaatst worden.

Naast het opsturen van uw foto's is het ook nog steeds mogelijk om vlaggen bij Kerk en Vrede te bestellen. Ook hiervoor verwijzen we naar onze website: www.kerkenvrede.nl

-------

Noten voor de pers

Voor nadere informatie: Jan Schaake, 030-2316666

Website: http://www.kerkenvrede.nl

(einde persbericht)