Werken aan Vrede werkt


AMSTERDAM, 20080912 -- Geïnspireerd door hun held, de wereldberoemde primatoloog Jane Goodall, komen in bijna 100 landen jongeren van Jane's internationale jeugdprogramma Roots & Shoots bij elkaar om op 21 september de Internationale Dag van de Vrede te vieren. Zo ook in Amsterdam

Op 21 september vieren de vrijwilligers van het Jane Goodall Instituut Nederland samen met Young at Art (www.youngatart.nl) de Dag van de Vrede tijdens de infomarkt van het 10e Nazomerfestival de Pijp in Amsterdam. Het festival staat dit jaar geheel in het teken van het verbeteren van de onderlinge contacten, het leefbaarder maken en houden van directe omgeving. Dit sluit heel erg goed aan bij het Roots & Shoots programma van het Jane Goodall Instituut dat is opgezet om mensen te inspireren zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Roots & Shoots is gebaseerd op de filosofie: "elk individu telt, elk individu heeft een rol te spelen en elk individu maakt een verschil." Roots & Shoots leden, van kleuterschool tot universiteit, komen in actie voor hun leefomgeving door zelf projecten te bedenken en uit te voeren. Deze projecten hebben een van de volgende thema's:

* Zorg voor het milieu
* Zorg voor de mens
* Zorg voor de dierenwereld
* Uitdragen van de wens voor vrede

Het wereldwijde netwerk van Roots & Shoots wordt gevormd door meer dan 100.000 leden over de hele wereld. Het programma verenigt jonge mensen met verschillende achtergronden en culturen verenigt door hun inspanningen voor een betere wereld voor alles wat leeft.

Bij de stand van het Jane Goodall Instituut Nederland op de infomarkt kan iedereen zijn/haar vredeswens op een vredesduif schrijven. Een wens voor verbetering van de buurt, vriendschappen en/of de wereldvrede. Kinderen maar natuurlijk ook de volwassenen kunnen hun vredesduif beschilderen. De duiven zijn gemaakt samen met de kinderen van basisschool Oscar Carré, kunstmagneetschool uit de Pijp. Alle duiven worden opgehangen aan een lang lint en later die dag worden alle vredeswensen aangeboden aan het wijkcentrum Ceintuur dat dit festival organiseert. Er zal ook informatie worden gegeven over het herbebossingsprogramma TACARE rondom Gombe in westelijk Tanzania.

Datum: zondag 21 september
Locatie: Infomarkt, Nazomerfestival de Pijp
Albert Cuypstraat, de Pijp, Amsterdam
Tijd: 10.30 - 18.00 uur





Jane Goodall Instituut Nederland