Gemeente Den Haag

Mozaïekfestival in Escamp

Het Zuiderpark staat op zondag 21 september in het teken van feestelijk en uitbundig ontmoeten. Er zijn voldoende activiteiten voor kinderen, maar ook is er veel muziek door de zingende conducteur, Tom Milans en inburgeringskoor Haagse Nieuwe.
Ook rijdt een paardentram door het park met het dweilorkest Kap Nâh, afgewisseld door een brassband. Ook is er de hele dag een informatiemarkt en zijn er diverse workshops en is er een optreden van verhalenverteller Faruk.

Op deze Dag van de Vrede wordt ook een plaats van bezinning gecreëerd in het Zuiderpark. Voor het bezinningsfestival wordt contact gezocht met Hagenaars met diverse religieuze achtergronden. Ze kunnen op zondag een offer brengen in het Zuiderpark. Bezoekers kunnen een persoonlijke vredesboodschap achterlaten in de wensboom. De Wish Tree is een monument waarbij iedereen een wens mag doen.

Doe mee!
De gemeente nodigt Hagenaars en instellingen uit om in de Week van de Haagse Ontmoeting mee te doen. Met bijvoorbeeld een subsidie van het Fonds Burgerschap kunnen Haagse burgers en instellingen burgerschapsactiviteiten organiseren.

De gemeente Den Haag wil dat Hagenaars zich betrokken voelen bij de stad. Dat zij verantwoordelijkheid nemen voor de eigen omgeving. Dat is burgerschap. De term burgerschap houdt gelijkwaardigheid in. En dat geeft ook een beter beeld, want we zijn immers allemaal burgers. We hebben een mening die we willen uiten. We willen allemaal een stad waarin het goed wonen, werken en leven is. Daarom is burgerschap een opdracht aan iedereen.

Programma:
Locatie: Parkpaviljoen Zuiderpark
Wanneer: 12.00 - 18.00 uur

12.00 uur: opening dag van de Haagse Ontmoeting door wethouder Rabin Baldewsingh bij het Parkpaviljoen Zuiderpark
12.30 uur: Meezingen met Tom Milans, de Zingende Conducteur 12.50 uur: Optreden van rapper Umit C
13.15 uur: Meezingen met Tom Milans, de Zingende Conducteur 13.35 uur: Optreden van het inburgeringskoor Haagse Nieuwe 14.00 uur: Optreden van stand-up comedian Amar
14.30 uur: Optreden van het inburgeringskoor Haagse Nieuwe 15.00 uur: Rock in the Park
18.00 uur: einde programma met het vrijlaten van de duiven in het kader van de dag van de vrede

In de wijken zijn er nog vele ontmoetings- en debatbijeenkomsten. Het laatste nieuws over de Week van de Haagse Ontmoeting is te vinden op www.burgerschapdenhaag.nl