Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuiderparkspelen: voor avontuur en buitenleven!

Zuiderparkspelen Op zondag 21 september van 11.30 - 18.00 uur bent u van harte welkom op de allereerste Zuiderparkspelen

Bouwen aan de prachtigste kunstwerken van bamboe! Zuiderparkspelen is een gratis evenement waarbij bezoekers worden uitgedaagd om alle mogelijkheden van het vernieuwde Zuiderpark in Rotterdam te ontdekken. Zondag 21 september van 11.30 ? 18.00 uur kunnen jong en oud genieten van een stoere programmering. Buitenleven en buitenspelen staan in het grootste park van Rotterdam garant voor avontuurlijke belevenissen.

Buitenleven, buitenspelen

Bouwen aan reusachtige bamboe-torens samen met kunstenaar Antoon Versteegde, muziek maken op betonmolens en steigerpijpen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Fort van de Verbeelding, Urban Golf spelen met als doel de drijvende green te halen, kijken naar een spectaculaire roofvogelshow of zweven over het water met een tokkelbaan.

Aan de slag met bamboe Dit is allemaal mogelijk tijdens de Zuiderparkspelen. Daarnaast zijn er ook circusworkshops verzorgd door Circus Rotjeknor en zijn er voorstellingen voor jong en oud gespeeld door het Sprookjestheater en Theater Hilaria. De Zuiderparkspelen biedt veel vertier in de natuur. En voor wie trek krijgt van alle activiteiten kan genieten van een zelf mee gebrachte picknick of een knapzak vol lekkers. De knapzakken zijn in het park te verkrijgen.

Zuiderpark

Het stadspark Zuiderpark is te bereiken via de ingangen aan de Ahoyweg (achter bij complex Ahoy Rotterdam), Zuiderparkweg, Groene Kruisweg en Oldegaarde. Vanaf metrostation Zuidplein is het ongeveer vijf minuten lopen naar de entree bij de Ahoyweg. De activiteiten in het park zijn ondermeer op het avontureneiland, het strandje, de zonneweide en de wandel- en fietspaden. Via bewegwijzering staan de avontuurlijke spelen aangegeven.

Zuiderparkspelen

De Zuiderparkspelen zijn een initiatief van deelgemeente Charlois en worden mede mogelijk gemaakt door Pact op Zuid en Rotterdam Groenjaar 2008. Stichting De Loodsen organiseert in opdracht van de deelgemeente dit evenement.

Op www.zuiderparkspelen.nl leest u meer over dit buitenavontuur in het grootste park van Rotterdam.

Kijk ook op
Zuiderparkspelen