Gemeente Maastricht

Zondag 21 september: Dag van de Vervoering op Hertogsingel

In navolging van het succes van afgelopen jaar sluit de gemeente Maastricht ook dit jaar tijdens de Europese autovrije zondag de Hertogsingel af voor de auto. Op zondag 21 september wordt op één van de drukste straten van Maastricht ruim baan gemaakt voor duurzame vormen van mobiliteit. Tussen 11.00 en 17.00 uur wordt tussen het Emmaplein en de Calvariestraat een uitgebreid programma geboden. De dag heeft als naam de Dag van de Vervoering.

Zonnewagen Solar Team Twente

Gevoed door alleen zonne-energie reed hij tijdens de World Solar Challenge meer dan drieduizend kilometer dwars door het onherbergzame Australië. Op 21 september is hij te bewonderen op de Hertogsingel in Maastricht: de Twente One, de zonnewagen van het Solar Team van de Universiteit Twente.

Gevarieerd programma

Daarnaast wordt een gevarieerd programma verzorgd: zo staat er op de Hertogsingel een simulator voor het 'Nieuwe Rijden', verzorgt Skateland Rotterdam spectaculaire skateshows en clinics, geeft het Extreme Bike Team demonstraties en clinics, geeft 't Brabants Fietsharmonisch Orkest voorstellingen, kunnen samen met kunstenaars van het Kunstbastion fietsen worden gepimpt, is er een fietsparcours uitgezet voor kinderen en kunnen mensen kennis maken met schone auto's en elektrische fietsen en scooters.

'Groene voetstappen' basisscholen

Ook wordt bekend gemaakt van welke basisschool de kinderen de afgelopen week het meest te voet, met de fiets, step of skates naar school gekomen? De school die de meeste 'groene voetstappen' heeft verdiend, wordt op deze dag bekendgemaakt. De winnende school krijgt vijf groene steps!

Open Huis kunstenaars Kunstbastion

Op zaterdag 20 en zondag 21 september houden kunstenaars aan de Hertogsingel, het Tongerseplein, het Cannerplein en de Tongerseweg open huis in hun ateliers. Veertien kunstenaars presenteren zich dit weekend onder de naam Kunstbastion.

Bereikbaarheid binnenstad en Vrijthofgarage

In verband met op- en afbouw van het evenement is de Hertogsingel tussen het Emmaplein en de Calvariestraat op zondag 21 september van 9.00 uur tot en met 18.00 uur afgesloten Via het Tongerseplein , de Hertogsingel en de Calvariestraat zijn de Vrijthofgarage en binnenstad echter gewoon bereikbaar.