Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrienden van de Hout festival in Cultuurpark de Hout.

Zondag 21 september van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Gratis toegang, Alkmaarderhout aan de Kennemerstraatweg te Alkmaar.

Informatie: www.cultuurparkdehout.nl

Met het Vrienden van de Hout festival sluit stichting Cultuurpark de Hout het culturele seizoen af. De muziekkoepel biedt een podium aan muzikale vrienden. Er is er een Open Podium Junior en het veld staat vol met kunst uit eigen keuken.

De Hout is het mooiste plekje van Alkmaar. Het is een prachtig stadspark met een rijke culturele historie. Stichting Cultuurpark de Hout organiseert in de zomermaanden gratis toegankelijke culturele zondagmiddagen voor een breed publiek. Het vrijwilligersteam dat de evenementen neerzet zit zelf ook boordevol talent. Ze zijn beeldend creatief of muzikaal en ze hebben vrienden die in fantastische bands spelen. Het Vrienden van de Hout festival zet deze talentvolle vrijwilligers en hun vrienden voor één keer in de schijnwerpers.

Op het veld is er een expositie waarbij vrijwilligers hun eigen werk tonen zoals schilderijen, foto's, grafisch werk en kunstzinnige jurken. Ook is er een sfeervol theehuisje, ingericht met Nepalese kunst.

Het Open Podium Junior geeft jong aanstormend Alkmaars talent de gelegenheid zijn kunsten te tonen. In de muziekkoepel treedt een vijftal bands op:

Party Train bijt het spits af. De band is ontstaan bij de Singel Tunes-uitvoeringen en de muzikale bijdragen aan de zomerfeesten op de Belloschool in de Spoorbuurt. De vijf muzikanten ervaren muziek maken als een feest en na een paar optredens was Party Train dan ook het onvermijdelijke resultaat. Met heel veel speelplezier moeten Stevie Wonder, Eagles, Beatles, CCR, Doobie Brothers en andere oorstrelende grootheden er aan geloven. Elk optreden is een feest, óp en voor het podium.

Reflexx heeft met de inzet van multi-vocalen een unieke bezetting voor een coverband. Daardoor klinkt de muziek goed uitgewerkt, mooi vol en heel dynamisch. Reflexx is leuk om naar te kijken door de afwisseling en het enthousiasme. Het repertoire is herkenbaar, dansbaar en allround. Of ze nu klein en intiem spelen of dat ze uitpakken voor een groot publiek. Gezellige nummers om lekker mee te zingen.

Herman Jager & friends. Herman Jager mag zich inmiddels de bekendste muzikant van Alkmaar noemen. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als organisator van Afterparty Jams en Uncovered avonden. Voor het Vrienden van de Hout festival neemt Herman een grote schare muzikale vrienden mee, waarmee hij de bühne van Cultuurpark de Hout op zijn grondvesten laat trillen.

STEED maakt britpop van Alkmaarse bodem. Degelijk en strak, zowel in uitvoering als in kleding. Met puntige gitaren, pompende bas en stuwende drum brengt de band catchy songs voort die onvermijdelijk in je hoofd blijven hangen. De band is sinds het uitkomen van hun single in een stroomversnelling geraakt. Afgelopen zomer stond STEED op Indian Summer Festival en Dijkpop. Ook deden ze het voorprogramma van Moke en Claw Boys Claw.

Break Away staat garant voor een gevarieerde muziekmiddag. In het repertoire van de zes koppige band zijn naast de rustige nummers ook de rock- en swing nummers niet weg te denken. Nummers van onder andere KT Tunstall, Duffy, Jackson 5, Crowded House en Toto passeren de revue.

Peter Koning & Frank Stolwijk zijn goede bekenden van de geluidstechnicus van de Hout. Het duo zorgt voor muzikaal poëtische invullingen tussen de optredens door.

Voor de programmering en meer informatie over Cultuurpark de Hout: www.cultuurparkdehout.nl

EINDE PERSBERICHT