Ingezonden persbericht


-----------------------
Assadaaka, al jaren inzet voor integratie participatie en de sociale cohesie in onze multiculturele samenleving! Internationale dag voor de Vrede, 21 september

PROGRAMMA

Waar: De Meevaart, Balistraat 48 a, Amsterdam Zeeburg

19.00 Inloop, met muziek + fakkel optocht + film "groeiende vrede of Groeiende vernietiging" (tot de Iftar wordt er geen thee en koffie geschonken).
* 19.30 Ahmed El Mesri, opening
19.35 Jan Hoek wethouder welzijn en zorg stadsdeel Zeeburg, inleiding
* 19.45 Zang Raging Grannies, betekent (boze, woedende grootmoeders) 19.55 Iftar maaltijd, met onderbreking voor de aanbieding van het boekje "Beter Geweldloos" aan Ahmed El Mesri door Janne Poort- van Eeden. Voorzitter van het landelijk "Platform voor een vredescultuur".
* 21.30 Lory Tasma, spreker van de Gemeenschap 21.40 Peruaanse/Braziliaanse dans

* 21.50 Mr. Dick Menick (advocaat bij Assadaaka) over geweld 22.00 Afsluiting Ahmed El Mesri

Assadaaka is een multiculturele vereniging voor vriendschap, al jaren inzet voor integratie participatie en de sociale cohesie in onze multiculturele samenleving! En doet veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen.

Het Platform Vredescultuur, een samenwerkingsverband van zo'n 20 vredesorganisaties, streeft naar het vestigen van een cultuur van vrede en geweldloosheid in Nederland. Een vredescultuur is een inrichting van de samenleving waarin de principes van geweldloosheid de leidende krachten zijn. In zo'n cultuur streeft men naar rechtvaardigheid en worden belangentegenstellingen en conflicten aangepakt zonder geweld en met respect voor de tegenstander; mensenrechten worden gehandhaafd en eerbied voor het milieu is een basishouding.

Info: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka, 0610112691 assadaaka@gmail.com, http://www.assadaaka.tk, http://www.vriendschapassadaaka.web-log.nl


---- --