Ingezonden persbericht


Persbericht

Stichting Productiehuis United Streets of Apeldoorn (Productiehuis USA) gaat na het succesvolle mode-project Inspired by @lise verder met het produceren van straatgerelateerde passies. Het nieuwe project is de HipHop Musical.

Een muzikaal project waarbij jonge Apeldoornse talenten de kans krijgen om in een groepsproces te werken aan een heuse musical, waarbij hiphop muziek de basis vormt. Productiehuis USA geeft de jongeren binnen bepaalde afspraken de ruimte om zelf creatief om te gaan met de muziekstijl en dansvormen. Productiehuis USA hoopt hiermee het jonge Apeldoornse talent creatief mee te laten denken en vooral mee te helpen aan een productie waarbij de mening en ideeën van jongeren telt. De filosofie, structuur en kwaliteit van de musical wordt bewaakt door Productiehuis USA, de rest mogen de jongeren vooral zelf doen.

De musical gaat over hedendaagse zaken die spelen bij jongeren. Thema's als loverboys, de dood, verliefdheid, buitenbeentjes passeren de revue. De muziek en teksten zullen herkenbaar zijn, de liedjes en script zullen vooral de thema's duidelijk naar voren brengen. Hiphop vormt de basis van de musical. Hiphop is meer dan alleen de muziekstroom. Ook breakdance, graffiti (denk aan decorbouw), beatbox en dj-ing zijn elementen uit de hiphop cultuur die ruim vertegenwoordigd zullen zijn in de musical.

Productiehuis USA geeft aan, dat de musical niet is bedacht om leden weg te halen bij andere dansscholen. Productiehuis USA benadrukt vooral dat de musical een project is waarbij jongeren vooral zelf mee moeten denken over het maken en uitvoeren van de musical, dat het een proces is waarbij vooral eigen creativiteit en ontwikkeling van muzikaal en fysiek talent voorop staat. Iedere jongere is hierbij welkom, ongeacht ze wel of niet van de nodige ervaring hebben van andere dansscholen. Als men maar vooral creatief is en passie tonen.

Om dat proces verder op gang te brengen zijn wij daarom nog altijd op zoek naar jong Apeldoorns talent in de leeftijd van 13 t/m 21 jaar die kunnen zingen, rappen en dansen. Op 21 september (dans en toneel) en 28 september (zang/rap/beatbox) zijn de audities voor de musical. Jongeren kunnen zich opgeven door een berichtje te sturen naar: info@hiphopmusical.nl



Ingezonden persbericht