Ingezonden persbericht


Maandag 15 september 2008

PERSBERICHT
Feel at Home In The Hague - The International Community Fair

zondag 21 september 11.00 - 17.00 in het Stadhuis

Expats als nieuwe doelgroep, Den Haag dat zijn internationale profiel versterkt. Dat is geen nieuws meer. Wat wel nieuws is, is de bijdrage die deze gemeenschap levert aan de stad.

Tijdens de derde opeenvolgende 'Feel at home in The Hague - The International Community Fair', ontstaan om nieuwkomers welkom te heten, wordt duidelijk wat de internationale gemeenschap bijdraagt aan het karakter van de stad. Nieuwe ideeën en ervaringen over leven in een multiculturele samenleving en de bereidheid om elkaar te leren kennen.

Voor de organisatoren van het evenement, TheHagueOnLine.com, is de internationale gemeenschap veel breder dan de informele benaming 'expat'. Het betreft individuen uit verschillende landen die hier voor langere of kortere tijd komen wonen, evenals Nederlanders die terugkeren van een (werk)verblijf in het buitenland. Het feit dat 'Feel at home in The Hague Fair' in de afgelopen drie jaar dynamisch is gegroeid is hier het bewijs van. In 2006 waren er 70 deelnemers en 2000 bezoekers, in 2007 waren er 170 deelnemers en 4000 bezoekers, dit jaar zijn er 185 deelnemers geregistreerd, en worden ruim 6000 bezoekers verwacht.

De groepen die deelnemen aan de Fair weerspiegelen die verscheidenheid. Van de 185 geregistreerde deelnemers dit jaar, zijn er meer dan 100 al gevestigd in de internationale gemeenschap. Voorbeelden zijn particuliere initiatieven die nieuwe concepten introduceren en lanceren of organisaties die een gemengd culturele en meertalige omgeving aanbieden voor netwerken. Dit bewijst dat niet alleen internationale organisaties en ondernemingen die hier gevestigd zijn Den Haag tot een internationale stad maken, maar juist de individuen die in Den Haag verblijven en dagelijks een bijdrage leveren aan de stad.

Kom dus ook kijken wat de Haagse internationale gemeenschap in zijn mars heeft! Voor informatie en een uitgebreid overzicht van deelnemende organisaties, het programma en wie het evenement zullen bezoeken kunt u contact opnemen via 070 850 8293. De media is uitgenodigd om aanwezig te zijn, aanmelden via e-mail: fair@thehagueonline.com.

TheHagueOnLine.com
Is de enige engelsetalig website ontwikkeld vóór en door 'expats' in Den Haag. Sinds 2004 informeert TheHagueOnLine.com de internationale gemeenschap van Den Haag over o.a. culturele evenementen en recenseert. Dit is de derde jaar dat ze het 'Feel at home in The Hague - International Community Fair' organiseert.

Waneer- 21 September, 11.00 - 17.00
Waar- Atrium van het Stadhuis in Den Haag

Deborah Valentine

Project Manager

The International Community Fair 2008

Feel at home in The Hague - Sunday 21 September 2008

www.FeelathomeinTheHague.com

tel 070 850 8293

mob 06 486 450 87

fax 084 720 2152