Ingezonden persbericht


Gaming finales ESL Benelux in Utrecht

Utrecht, 16 september 2008 - Op zondag 21 september zullen in de Winkel van Sinkel te Utrecht de gaming finales van de ESL Pro Series plaatsvinden. Op dit evenement zullen de beste pc-gamers uit de Benelux strijden om een prijzenpot van totaal 5000¤ Het evenement vormt de afsluiting van het eerste ESL Pro Series seizoen, de eerste gamingcompetitie in de Benelux. Het evenement wordt georganiseerd door WSquared Media in samenwerking met de gemeente Utrecht.

De gamers
Tijdens het evenement komen de beste pc-gamers van de Benelux in actie. Zo zal in de Counter-Strike competitie het Nederlandse team DCC-Gaming in actie komen, dit team was afgelopen zomer nog actief op het officieuze WK-gaming in Parijs. Daarnaast zal ook oud-werelkampioen en professioneel gamer Manuel 'Grubby' Schenkhuizen in zijn discipline Warcraft III: The Frozen Throne uitkomen. Naast deze internationale gaming grootheid zullen vele bekende en verassende namen uit de competitiegaming wereld strijden tijdens de ESL Pro Series Benelux finale.

De tijdsplanning
14:00 Deuren open
14:00 Start voorrondes
18:30 Warcraft III The Frozen Throne finale
19:30 Counter-Strike: Source finale
20:30 FIFA 2008 finale
21:30 Counter-Strike 1.6 finale

Toegang
Toegang voor bezoekers is gratis. Wanneer je echter jezelf aanmeldt op eps@wsquared.nl onder vermelding van je volledige naam krijg je een gratis drankje en ESL Premium account. De Winkel van Sinkel bevindt zich aan de Oude Gracht 158 op loopafstand van Utrecht Centraal station. Tijdens het evenement kan er gekeken worden naar de wedstrijden met live commentaar, is er de mogelijkheid zelf te gamen en worden er goodies uitgedeeld.

Pers
Leden van de pers die het evenement willen bezoeken kunnen worden uitgenodigd door een mail te sturen aan robin@wsquared.nl. Vermeld hierin je naam, functie en media waar je voor werkt.

Over WSquared Media
WSquared Media is een competitie gaming bedrijf gericht op de Nederlandstalige markt. Het bedrijf is opgericht door gamers, voor gamers. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven gelanceerd; van een communitywebsite voor eSporters tot het organiseren van verschillende toonaangevende competitieve gamingevenementen. www.wsquared.nl Over de ESL
De Electronic Sports League is een gaming competitie opricht door het Duitse bedrijf Turtle Entertainment. De ESL is een succesvol concept in onder andere Duitsland, Frankrijk en Italië en heeft ruim 700.000 actieve leden. In samenwerking met WSquared Media wil Turtle Entertainment de ESL verder ontwikkelen in de Benelux. www.esl.eu/benelux/

Onderstaande