Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 september 2008

RUUD LUBBERS OPENT 1E SEEDS OF CHANGE FESTIVAL EN RIK GRASHOFF, DE NIEUWE WETHOUDER CULTUUR EN PARTICIPATIE, KRIJGT DE 1E ROTTERDAMSE VREDESKIT UITGEREIKT.

Op zondag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, opent Ruud Lubbers het 1e Seeds of Change Festival in filmtheater Cinerama te Rotterdam. Tijdens het festival staat het Handvest van de Aarde (het Earth Charter) centraal, dat wereldwijd wordt onderschreven door mensen die zich inzetten voor een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld.

Het 1e Seeds of Change Festival wordt georganiseerd door de stichting Huis van Erasmus i.s.m. het Erasmus Podium van de Erasmus Universiteit Rotterdam, COS Rijnmond & Midden Holland, Kosmopolis Rotterdam en de Dialoog Academie. Voor het festival hebben zich al ruim 200 mensen, jong en oud, aangemeld!

Tijdens het SEEDS OF CHANGE FESTIVAL in Cinerama maken mensen d.m.v. een gevarieerd programma kennis met het Earth Charter. Door debat, dialoog, performances en korte films ontdekken ze hoe ze eigen ideeën voor verandering kunnen laten ontkiemen als 'seeds of change'. GEEN WOORDEN MAAR ZADEN!

Dagvoorzitter is Sander de Kramer. Ruud Lubbers, ambassadeur van het Earth Charter, verzorgt een inleiding. Hierna geven Chantal Gill'ard (Tweede Kamerlid PvdA), Jildi Mohamad Sjah (boeddhologe), Henk Oosterling (filosoof EUR, Vakmanstad/SkillCity) en Jan Rotmans (hoogleraar Transitiemanagement EUR) elk een kort statement over een van de vier uitgangspunten van het Earth Charter en gaan zij met elkaar en het publiek in gesprek.

Het tweede festivaldeel bestaat uit een optreden van Joseph Bangura (uit Sierra Leone) en een presentatie van Vrouwen voor Verandering, een groep Rotterdamse vrouwen met uiteenlopende achtergronden. Vervolgens zal de 1e Rotterdamse Vredeskit (ontwikkeld door the HUB) worden uitgereikt aan Rik Grashoff en aan een twintigtal Rotterdamse sleutelfiguren uit politiek, maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven.

Na het optreden van De Woorddansers (de Rotterdamse stadsdichters) wordt het festival afgesloten met de zesde aflevering van Route Rotterdam, de tiendelige dialoogkaravaan van Kosmopolis Rotterdam, met o.a. Salima Belhaj (D66 gemeenteraadslid, Rotterdam).

In de foyer is doorlopend een informatiemarkt en de expositie Seeds of Change te bezichtigen. Deze expositie staat eveneens gedurende de hele maand september opgesteld in de centrale bibliotheek te Rotterdam. Bij de ingang van het filmtheater wapperen 3 grote vredesvlaggen om extra aandacht te vestigen op het festival en de vredesweek (21-30 september).

Datum: zondag 21 september 2008

Locatie: Cinerama Filmtheater, Westblaak 18, 3012 KL Rotterdam

Tijd: 12.00 - 19.00 uur

Toegang: gratis. Aanmelding is sterk aanbevolen in verband met het beperkte aantal plaatsen!

Voor aanmelding en meer informatie: www.seedsofchangefestival.nl / info@huisvanerasmus.nl