IVN Nederland


RSS ivn.nl

De Dintelse Gorzen

De Dintelse Gorzen is een buitendijks natuurgebied dat ontstond na de afsluiting van de Philipsdam. Eb en vloed verdwenen, maar er is nieuwe, unieke natuur voor teruggekomen.

Zelfs op drukke dagen waant u zich in dit uitgestrekte, lege landschap alleen op de wereld. De Dintelse Gorzen en de aangrenzende Slikken van Heen hebben enig reliëf.
U treft er voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken, kreken, geulen en veel ruige vegetatie. De veelzijdige begroeiing is het gevolg van een afwisselende zoete en zilte bodem. De blauwe kiekendief en buizerd jagen boven de vlakte. In de verte is er zicht op het Krammer Volkerak.

Iedereen kan met deze tocht mee, is gratis en geheel vrijblijvend. Advies: neem uw verrekijker mee en zorg voor stevig schoeisel, of beter, laarzen. Vervoer hoeft geen probleem te zijn, er is altijd wel een plaatsje vrij in een van de auto's.

21 september 2008 07:30 - 15:00 uur
Plaats: Etten-Leur
Locatie/vertrekpunt: Verenigingsgebouw aan de Lange Brugstraat Route met eigen vervoer: Carpoolen vanaf verenigingsgebouw Georganiseerd door: IVN Etten-Leur

Meer informatie bij:
Wel vragen wij, als u met ons mee wilt, dat te laten weten. Aanmelden kan tot en met vrijdag 19 september, dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur bij Mark van der Zijden 0165-304564, Boy van der Zijden 0168-324368 of per email: Zijden@kpnplanet.nl
Aanmelden: Ja