Nederlandse Tafeltennisbond

Creemers en Nouwen bij laatste acht
Halve finale Bulgaars open eindstation voor Timina; Creemers en Nouwen bij laatste acht
De Nederlandse dames hebben na het winnen van de teamtitel bij de Open Bulgaarse Kampioenschappen, ook in het enkelspel goed gepresteerd. Elena Timina kwam in Sofia tot de halve finales. Linda Creemers en Carla Nouwen behaalden een plaats in de kwartfinales.

Timina kwam in de halve finales uit tegen Assia Kassabova (Bul). De Nederlandse tafeltennisster, komende maand actief op de Europese Kampioenschappen, moest de winst (4-3) aan de thuisspeelster laten. Linda Creemers speelde in de kwartfinales tegen de sterke Oekraïnse verdedigster Tetyana Sorochinskaya. De nummer 124 van de wereld was met 4-2 te sterk voor de Nederlandse.

Ook Carla Nouwen bereikte in Bulgarije de laatste acht. Ze moest tegen Anna Kozlovskaya aantreden die net iets lager geklasseerd staat op de wereldranglijst. De Russische was met 4-2 te sterk.

Bij de heren bereikten zowel Wai-Lung Chung als Boris de Vries de laatste 32. De leden van het Dutch Butterly Team speelden goede wedstrijden in Sofia. Vooral het duel van Chung tegen Maksim Shmyryev mocht er zijn. De Nederlander verloor weliswaar met 4-2 van de Russische nummer 73 van de wereld, maar liet sterk tafeltennis zien. Jelle Bosman incasseerde een nederlaag in de eerste ronde.