Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennissers sluiten succesvolle Paralympics af in Den Haag

Nico Blok en Kelly van Zon zijn vrijdag in Den Haag door Koningin Beatrix gehuldigd vanwege hun bronzen medailles bij de Paralympische Spelen in Beijing. Beide tafeltennissers stonden samen met bondscoach Johan Lieftink volop in de belangstelling tijdens het speciale programma.

Na een ontvangst in het Crowne Plaza Hotel werden alle medaillewinnaars, hun familie, vertegenwoordigers van de bonden en NOC*NSF toegesproken door staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS. Zij reikte aan de gouden medaillewinnaars een koninklijke onderscheiding uit. Daarna gingen alle trotse bezitters van het paralympisch eremetaal naar de Koningin voor onder andere de speciale groepsfoto.

Het programma werd afgesloten in het Haagse stadhuis waar onder andere minister-president Jan Peter Balkenende een toespraak hield. Hij had voor elke sporter een speciaal woord en roemde de mentaliteit van Kelly van Zon die na haar verloren halve finale baalde van het feit dat ze goud gemist had, maar uiteindelijk toch nog brons won. ,,Je kunt in het leven beter een doel niet halen, dan helemaal geen doel hebben", zei hij tegen Van Zon.

Tijdens de vertoning van de hoogtepunten van de Paralympics genoot iedereen nog een keer van de speciale momenten en vooral van de ontlading bij Nico Blok, nadat hij bij zijn laatste internationale optreden het brons veroverde. Blok was later op de dag nog te gast bij Pauw & Witteman:

Behalve terugkijken naar Beijing is de Nederlandse sportwereld nu al weer druk bezig met de toekomst waarin de Paralympische Spelen van 2012 in Londen centraal staan. Behalve de spelers, de bondscoach en hun familie was de directie van de Nederlandse Tafeltennisbond ook aanwezig in Den Haag.