Politie Drenthe

Politiedag 2008

Alcomobilisten aangehouden

Regio, 21-09-2008

HOOGERSMILDE Zaterdagavond heeft een onder invloed van alcohol verkerende 18-jarige automobilist uit Hoogersmilde een verkeersongeval veroorzaakt op de N371. De man had een lantaarnpaal aangereden. Agenten namen een blaastest bij de man af. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Middels de ademanalyse scoorde de man 1,05 promille. De man is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uren opgelegd. (08-172640)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Grote Kerkstraat. De man reed rond op zijn snorfiets en werd ter controle staande gehouden door agenten. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de man 0,46 promille. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kon vervolgens zijn weg vervolgen. (08-172656)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een verlichtingscontrole een 17-jarige jongeman uit Rogat aangehouden op de Haakswold. De jongeman reed zonder verlichting rond op zijn snorfiets. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Agenten roken vervolgens een sterke alcohollucht. De jongeman moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de jongeman middels een ademanalyse 1,34 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-172658)

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Van Schaikweg een 44-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Agenten stonden voor een rood stoplicht te wachten op de kruising Hondsrugweg en de Ermerweg. Naast hun kwam een motor aanrijden en deze reed vervolgens gewoon door het rode stoplicht. De motor werd vervolgens aan de kant gezet en kreeg daarvoor een bekeuring. Agenten namen ook een blaastest bij de man af. Hij had gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 0,49 promille. Hij mocht vervolgens zijn weg vervolgen. (08-172666)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280