Politie Drenthe

Politiedag 2008

Zondag

Assen, 21-09-2008

Verkeersongeval materieel

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagochtend heeft op de Zijtak OZ een verkeersongeval plaatsgevonden met materiële schade. Een 31-jarige automobiliste uit Veenoord kwam uit de richting Schoonebeek en reed in de richting van Nieuw Amsterdam. Achter haar reed een 42-jarige automobilist uit Emmen. Ter hoogte van de splitsing richting de Vaartweg wilde de 31-jarige automobiliste linksaf de brug over. Ze gaf richting aan om linksaf te willen slaan en stond stil. De 42-jarige automobilist zag dit over het hoofd en reed achterop de stilstaande auto. De vrouw uit Veenoord is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Beide partijen konden vervolgens hun weg vervolgen. (08-172520)

Alcomobilist veroorzaakt verkeersongeval

HOOGERSMILDE Zaterdagavond heeft een onder invloed van alcohol verkerende 18-jarige automobilist uit Hoogersmilde een verkeersongeval veroorzaakt op de N371. De man had een lantaarnpaal aangereden. Agenten namen een blaastest bij de man af. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Middels de ademanalyse scoorde de man 1,05 promille. De man is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uren opgelegd. (08-172640)

Auto in de sloot

COEVORDEN Zaterdagavond is een 22-jarige automobilist uit Stieltjeskanaal met zijn auto in de sloot beland langs de Wethouder J.B. Hemelweg. De man was op de Wethouder J.B. Hemelweg de macht over het stuur kwijtgeraakt en schoot de sloot in. De automobilist raakte niet gewond en zijn auto werd uit de sloot gehaald. De man verklaarde tegenover de politie dat zijn auto plotseling begon uit te breken en dat hij daardoor de macht over het stuur was verloren. (08-172644)

Verkeersongeval met letsel

COEVORDEN Zaterdagochtend is een 55-jarige automobiliste uit Hardenberg gewond geraakt tijdens een verkeersongeval op de Krimweg. De vrouw reed in haar personenauto over de N34 in de richting van de kruising/ splitsing van de wegen gevormd door de afrit N34 met de Krimweg. De 55-jarige automobiliste verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van links komende vrachtwagen. De vrachtwagen werd bestuurd door een 67-jarige man uit Emmen. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De vrouw raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. De man raakte niet gewond. (08-172501)

Alcomobilisten aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Grote Kerkstraat. De man reed rond op zijn snorfiets en werd ter controle staande gehouden door agenten. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van een ademanalyse scoorde de man 0,46 promille. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kon vervolgens zijn weg vervolgen. (08-172656)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een verlichtingscontrole een 17-jarige jongeman uit Rogat aangehouden op de Haakswold. De jongeman reed zonder verlichting rond op zijn snorfiets. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Agenten roken vervolgens een sterke alcohollucht. De jongeman moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de jongeman middels een ademanalyse 1,34 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-172658)

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Van Schaikweg een 44-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Agenten stonden voor een rood stoplicht te wachten op de kruising Hondsrugweg en de Ermerweg. Naast hun kwam een motor aanrijden en deze reed vervolgens gewoon door het rode stoplicht. De motor werd vervolgens aan de kant gezet en kreeg daarvoor een bekeuring. Agenten namen ook een blaastest bij de man af. Hij had gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 0,49 promille. Hij mocht vervolgens zijn weg vervolgen. (08-172666)

Politie houdt winkeldieven aan

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag op het Mondriaanplein een 16-jarig meisje uit Sleen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongedame had een aantal spullen weggenomen uit een warenhuis zonder deze af te rekenen. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt en zij gaat een Halt-traject in. (08-172575)

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 17-jarige jongeman uit Hoogeveen op De Weide aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht een krat bier van het terrein van een supermarkt aan De Weide te hebben weggenomen. De jongeman werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-172585)

Schuurbrand snel geblust

EEXT Zaterdagavond kreeg de meldkamer van de hulpdiensten een melding binnen van een uitslaande schuurbrand aan het Kromveen. Ter plekke bleek het te gaan om een rij van zes schuurtjes die achter de woningen staan. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de hitte raakte een woning aan de achterzijde beschadigd. Oververhitting van de stroomvoorziening in een van de schuurtjes is vermoedelijk de oorzaak geweest van de brand. (08-172630)

Invordering rijbewijs

MEPPEL De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit Ermelo ingevorderd op de A28. De man met een snelheid van 182 kilometer per uur over de snelweg. Op een weggedeelte waar nu tijdelijk 90 kilometer per uur is toegestaan verlaagde de man zijn snelheid ook niet. De man werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (08-172597)

Rodermarkt goed verlopen

RODEN De politie heeft tijdens de Rodermarkt niet of nauwelijks hoeven ingrijpen. Het was een drukke en gezellige dag met een gemoedelijke sfeer. In de nacht van zaterdag op zondag moest de politie een enkele keer optreden. Een man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Een man kreeg een bekeuring omdat hij met vuurwerk aan het gooien was. De politie schreef ook een aantal bekeuringen uit aan mensen die zich niet konden legitimeren en voor wildplassen. Het was een drukken, maar een gezellige koude nacht (08-170331)

TT-Live poprockfestival rustig verlopen

ASSEN Het festival op het TT-circuit is rustig verlopen. De aanvoer van bezoekers liep geleidelijk en zonder problemen. Hetzelfde gold ook voor de afvoer van het publiek. De politie heeft tijdens het festival niet hoeven ingrijpen. (08-172718)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280