Politiedag 2008

Persberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 21-09-2008

Man met vuurwapen aangehouden

MAARSSEN Op de Schaepmanstraat heeft de politie zaterdagavond een man aangehouden omdat hij met een vuurwapen gedreigd had.

Omstreeks 23. 45 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd op de Dr. Arienslaan. Ter plaatse troffen agenten alleen nog een 43-jarig slachtoffer aan. De man verklaarde dat er gevochten was en daarbij was met een vuurwapen gedreigd. Aan de hand van het opgegeven signalement werd in de buurt naar de verdachte gezocht.

In de straat waar de man mogelijk zou wonen kwam de 37-jarige verdachte uit Maarssen na enkele minuten aanrijden. Hij werd direct gesommeerd uit zijn auto te komen en zijn jas uit te trekken. In zijn jas zat een zwart vuurwapen. De Maarsenaar werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw raakt ernstig gewond na val met fiets

POLSBROEK Op de Noordzijdseweg vond zaterdagavond een aanrijding plaats waarbij een vrouw ernstig gewond raakte.

Een 49-jarige vrouw uit Polsbroek fietste samen met haar 15-jarige dochter over de Noordzijdseweg vanuit de richting van het Dorpshuis. Toen de vrouw langs twee personen met een hond reed raakte zij door nog onbekende oorzaak de macht over haar stuur kwijt en viel op het wegdek met haar hoofd. Hierdoor liep zij ernstige verwondingen aan haar hoofd op en werd, na behandeling door een traumateam, vervoerd naar het UMC in Utrecht. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Jongen schiet met luchtbuks

MAARSSEN De politie heeft zaterdagmiddag een luchtbuks in beslag genomen van een jongen die hiermee vanuit zijn zolderraam aan het schieten was.

Door getuigen werd rond 14.30 uur naar de meldkamer gebeld omdat men had gezien dat jongeren vanuit een zolderraam met een luchtbuks aan het schieten waren. Ter plaatse werd door de getuigen de woning aangewezen van waaruit geschoten was. De agenten belden aan bij de woning en kregen een verbaasde bewoner te spreken. De man riep zijn zoon naar beneden en even later kwam de luchtbuks ook van de zolder. De buks werd in beslag genomen.

Man aangehouden voor diefstal kabels

WOERDEN Vrijdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij op een bouwterrein een grote hoeveelheid kabels had gestolen.

Een getuige belde omstreeks 15.30 uur naar de politie omdat hij op een bouwterrein in de omgeving van de Steinhagenseweg een man kabels in een rode personenauto zag laden. Hij vertrouwde het niet. Op weg naar de locatie zagen agenten dat de rode personenauto hen tegemoet kwam rijden. De 39-jarige bestuurder uit Woerden kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. In zijn auto lag een hoeveelheid kabels. De man werd aangehouden en de kabels werden in beslag genomen. De politie vermoed dat de man de kabel voor het koper wilde hebben.

Bestuurder onder invloed

HARMELEN De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 20.50 uur een voertuig met hoge snelheid over de Leidsestraatweg rijden. De bestuurder parkeerde zijn auto bij het benzinestation aan de Bedrijfsweg. Op het moment dat de 42-jarige man uit Kamerik uit zijn auto stapte zagen de agenten dat hij zich maar net staande kon houden. De man was zeer wankel ter been en rook sterk naar alcohol.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 625 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal werd de man zonder rijbewijs weer naar huis gestuurd.

Auto te water met vier inzittenden

VINKEVEEN Zaterdagmiddag raakte een bestuurder de macht over zijn stuur kwijt en belandde met zijn auto in een sloot.

Een 40-jarige bestuurder uit Mijdrecht reed omstreeks 16.30 uur met zijn auto en drie passagiers vanuit de richting van de Rijksweg A2 in de richting van Mijdrecht. Plotseling raakte de man de macht over zijn stuur kwijt en kwam in de berm terecht. De auto schoot door over het fietspad en kwam aan de andere kant van een sloot met zijn neus in het water terecht.

De vier inzittenden moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Door twee ambulances werden twee slachtoffers een 71-jarige vrouw en een 37-jarige vrouw beiden uit Mijdrecht naar het AMC vervoerd. De politie onderzoekt het ongeval.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT De politie heeft vrijdagavond en nacht op diverse locaties in de omgeving van Mijdrecht gecontroleerd op alcohol.

In totaal werd bij 556 bestuurders een blaastest afgenomen. Elf personen werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken.