Partij van de Arbeid

'Meer wijkagenten en overlast aanpakken'

21-09-2008 12:02

Nederlanders willen dat er meer geïnvesteerd wordt in wijkagenten en de harde aanpak van overlast. Dat blijkt uit een enquête die de PvdA zaterdag hield onder bijna 1700 inwoners van Nederland.

Onder het motto PvdA, een goede buur(t) ging de PvdA in meer dan 200 plaatsen in Nederland de straat op om met mensen in gesprek te gaan over de investeringen die de PvdA voorstelt voor volgend jaar in de wijken.

Over het algemeen waren de mensen goed te spreken over de rode begroting van 2009. Zij vroegen om extra investeringen in in wijkagenten en harde aanpak van de overlast, om hun buurt beter te maken. Ook vonden veel mensen dat meer mensen geholpen moesten worden bij het vinden van een baan en ten derde werd een coach voor gezinnen die het zonder hulp niet redden het meest genoemd. In totaal vulden 1668 mensen de enquête in.

Fractievoorzitter Mariette Hamer reageerde enthousiast op de uitslag van de enquête: Het maakt duidelijk dat de PvdA goede keuzes heeft gemaakt. De zorg van de mensen is ook onze zorg. Daarom hebben we deze week juist de aandacht gevraagd voor meer wijkagenten en wijkverpleegkundigen.

De PvdA is de partij die al jaren veel werk maakt van veilige, schone en leefbare buurten. Op lokaal en landelijk niveau trekken we er hard aan om mensen in de gelegenheid te stellen hun buurten leefbaarder te maken', aldus Hamer tijdens de landelijke bijeenkomst in Amsterdam Noord.