Politie Zaanstreek-waterland

Vast voor diefstal zakje chips

Zaandam, 21-09-2008 o Een agent die in zijn vrije tijd in een supermarkt aan de Behouden Haven aan het winkelen was heeft een man aangehouden wegens diefstal van een zakje chips.

De agent herkende vrijdagavond de als veelpleger bekend staande 43-jarige Zaandammer en zag hem de chips onder zijn jas doen en deze zonder te betalen voorbij de kassa meenemen. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld. Hij was 'er niet blij mee' dat hij voor diefstal van een zakje met een waarde van maar één euro werd opgesloten. Maandag wordt de man voorgeleid bij de
rechter-commissaris.

Een 33-jarige man uit Castricum werd zaterdagochtend door personeel van een supermarkt aan de Westzanerdijk aangehouden na diefstal van een pakje sigaretten. De politie trof de verdachte aan terwijl hij liggend op het parkeerterrein in bedwang werd gehouden door personeelsleden en een te hulp geschoten klant. De klant heeft door het verzet van de man schade aan zijn bril en kleding opgelopen. De verdachte bekende de diefstal en werd na verhoor in de middag heengezonden. De winkelchef zal de klant 'in het zonnetje zetten'.