Politie Groningen

Zondag 21 september 2008

Provincie Groningen, 21-09-2008

Groningen: Stadjer aangehouden voor beroving van jongens

De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Anemoonstraat een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij op de Korreweg twee jongens van 10 en 12 jaar, beiden uit Groningen, heeft beroofd. De jongens werden door de verdachte aangesproken en moesten geld afgeven. Uiteindelijk nam de verdachte een aansteker een klein geldbedrag weg. De verdachte trok zelfs de broek van de 12-jarige naar beneden. Vermoedelijk om te controleren of hij nog meer waardevolle spullen bij zich had. De 25-jarige ging er na de beroving vandoor. Hij kon dezelfde middag worden opgespoord. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw gewond bij aanrijding

Een 64-jarige vrouw is zaterdagmiddag op de Lijzijde gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 24-jarige man uit Groningen reed weg vanaf een parkeerplaats. Hij wilde de Lijzijde oprijden, maar verloor bij het optrekken de controle kwijt over het stuur. De Stadjer kwam vervolgens in aanrijding met de auto van de vrouw. Door de klap raakte de 64-jarige gewond. Zij werd verwondingen aan haar knie en aan ribben naar het ziekenhuis gebracht. Een blaastest op straat wees uit dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de verdachte minder dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed had en zodoende niet onder invloed heeft gereden. Beide betrokken autos werden afgesleept. De politie heeft een analyse van het ongeval gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging

De politie heeft zaterdagmiddag op het Damsterdiep een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 26-jarige man uit Groningen met woorden met de dood heeft bedreigd. Beide mannen hadden onenigheid gekregen over een stuk gereedschap. De 50-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Het verhaal van de 26-jarige werd bevestigd door een getuige.

Groningen: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 31-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond op de Froukemaheerd gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde vermoedelijk met haar quad een auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Groningen, inhalen. Beide voertuigen kwamen met elkaar in aanrijding. De vrouw raakte door de botsing gewond. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto verliet de plaats van het ongeval, maar meldde zich even later bij de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: aanhoudingen bij alcoholcontroles

De politie heeft bij diverse alcoholcontroles meerdere automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Een 46-jarige Stadjer liep op de Aweg tegen de lamp. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook een 39-jarige vrouw uit Groningen werd op de Aweg gecontroleerd. De vrouw bleek ook te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tijdens de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte
1,3 promille alcohol in haar bloed had. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren. Ten slotte bleek een 56-jarige vrouw uit Groningen op de Kluiverboom ook onder invloed te rijden. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de vrouw 1 promille alcohol in haar bloed had. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: duo aangehouden na mishandelingen in trein

De politie heeft zaterdagnacht op de Verlengde Lodewijkstraat twee jongens van 19 jaar uit Hoogezand aangehouden voor mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij zonder enige aanleiding in de trein van Hoogezand naar Europark Groningen twee mannen hebben mishandeld. Beide slachtoffers, een 24-jarige man uit Hoogezand en een 25-jarige Stadjer liepen door de klappen diverse verwondingen op. De verdachten verlieten bij het station Europark de trein. Hun wandeling naar het centrum van de stad duurde niet lang, want ze werden beiden ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie heeft al meerdere getuigen van de mishandelingen gehoord. Beide slachtoffers werden door ambulancepersoneel onderzocht. Zij zullen nog aangifte doen.

Groningen: jongen gooit bierfles tegen gevel

De politie heeft zaterdagnacht op de Kruitlaan een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De knaap verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Onder het oog van een getuige gooide hij een bierflesje tegen een gevel kapot. De dronken jongen werd even later aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal zondagochtend bij zijn vrijlating geconfronteerd worden met twee bekeuringen: baldadigheid en openbare dronkenschap.

Groningen: vier aanhoudingen bij twee geweldsincidenten

De politie heeft zaterdagnacht vier mannen aangehouden voor mishandeling. De politie trof bij de Martinitoren een 17-jarig meisje uit Groningen en een 24-jarige man uit Smallingerland knock-out op de grond aan. Op grond van getuigenverklaringen werd de Fries aangehouden voor mishandeling van het meisje. Kort daarop werden drie jongens uit Groningen van 16, 16 en 19 jaar aangehouden voor mishandeling van de 24-jarige verdachte. Vermoedelijk heeft het trio de Fries in elkaar geslagen, omdat deze het meisje had mishandeld. De politie beschikt over camerabeelden van de mishandeling(en). Het meisje werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van beide geweldsincidenten.

Groningen: aanrijding met drank

Een 24-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht met zijn auto in een sloot aan de Wolddijk gereden. De Stadjer wilde volgens eigen zeggen op de weg keren, omdat hij verkeerd was gereden. Tijdens de keermanoeuvre gleed de auto in de sloot. Een blaastest op straat wees uit dat de automobilist vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte onder invloed heeft gereden. (Promillage onbekend) De man verklaarde tijdens het verhoor dat hij ongeveer zeven biertjes had gedronken. De verdachte, nog geen twee maanden in het bezit van zijn rijbewijs, mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Appingedam: Damster aangehouden voor mishandeling ex-vrouw

De politie heeft zaterdagochtend op de Dijkhuizenweg een 40-jarige man uit Appingedam aangehouden voor mishandeling. De Damster wordt ervan verdacht dat hij zijn bijna ex-vrouw heeft mishandeld door haar meerdere keren te schoppen. De vrouw was naar de woning van de verdachte gekomen om enkele eigendommen te halen. Hierop kregen beiden onenigheid over een klein geldbedrag. Plotseling kreeg de ex-vrouw enkele schoppen van de 40-jarige. Ook de aanhouding van de Damster ging moeizaam. Hij wilde zijn woning niet uitkomen en schreeuwde bovendien alles bij elkaar. De aankondiging dat een politiehond zou worden ingezet, zorgde ervoor dat de verdachte eieren voor zijn geld koos. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord.

Tolbert/Stadskanaal: rijden onder invloed

De politie heeft bij een alcoholcontrole een 29-jarige man uit Grootegast aangehouden voor rijden onder invloed. Een Grootegaster liep op De Holm tegen de lamp. Hij bleek 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hierop nam de politie zijn rijbewijs in. Op de Scheepswervenstraat in Stadskanaal werd zaterdagnacht een 37-jarige man uit Drouwenermond aangehouden. De automobilist bleek 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachten mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide mannen.

Delfzijl: man aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Schans een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor vernieling. De Delfzijlster was een discotheek uitgezet, omdat hij zijn vriendin zou hebben geslagen. Hierop vernielde de verdachte het ruitje van de toegangsdeur van de discotheek. De man werd direct aangehouden door de politie. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: wildplasser mishandelt politieagent

De politie heeft zaterdagnacht in de Noorderstraat een 43-jarige man uit Kropswolde en een 47-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Politieagenten in burger zagen beide mannen wildplassen. Hierop legitimeerden de agenten zich en zij spraken de wildplassers aan. Na de aankondiging van een bekeuring liepen beide mannen weg. De verdachten werden aangehouden, waarna de Sappemeerster een politieagent schopte en een vuistslag in het gezicht gaf. Met behulp van peperspray kon de Sappemeerster worden overmeesterd. Op dat moment bemoeide ook de tweede verdachte zich ermee, waarna ook de Kropswolder werd gepeperd. Beide mannen werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politieagenten liet zich onderzoeken in het ziekenhuis. Daar werd een gekneusde kaak vastgesteld. Beide mannen zullen vandaag worden gehoord.

Veendam: man aangehouden voor rijden onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht in de Minervastraat een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden voor rijden onder invloed. De politie reageerde op een melding dat een automobilist in de Minervastraat aan het racen was. Ook was een knal gehoord. In de straat werd de Muntendammer bij een auto aangetroffen, terwijl hij een biertje in zijn handen had. De auto bleek vermoedelijk schade van een aanrijding te hebben. Getuigen hadden gezien dat de man even te voren in de auto had gereden. De 21-jarige werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de verdachte ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: knaap aangehouden na vernieling ruit

De politie heeft zaterdagnacht op de Parklaan een 17-jarige jongen uit Winschoten aangehouden voor vernieling. De politie reageerde op een melding dat een ruit van een drogisterij aan de Langestraat was vernield. Op grond van informatie van een getuige kon de jongen worden opgespoord en aangehouden. De 17-jarige bekende tijdens het verhoor dat hij de ruit had vernield. De knaap mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.

Delfzijl, Zeel: aantal gecontroleerde voertuigen: 216, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wagenborgen, Provincialeweg N362: aantal gecontroleerde voertuigen: 635, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 175 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.
Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig