Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 en 21 september

Rosita de Vries: 053-4555588

Aanrijding met letsel en doorrijder, getuigen gezocht Almelo

Een 18-jarige vrouw uit Almelo raakte op 19 september rond 09.10 uur gewond toen zij werd aangereden door een auto op de Violierstraat. De automobilist reed daarna door zonder zijn identiteit en die van zijn voertuig behoorlijk bekend te maken.

De 18-jarige vrouw reed op haar fiets over de Violierstraat richting spoorwegovergang. Op de kruising met de Brouwerijstraat werd zij aangereden door een donkergroene, oud model Mercedes personenauto. Zij kwam daardoor ten val en raakte gewond aan schouder en elleboog. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zich om de fietser te bekommeren en zonder zijn identiteit behoorlijk bekend te maken. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie in Almelo op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (08-118848)

Schennispleger aangehouden met behulp getuige

Almelo

Een 36-jarige Almeloër werd op 20 september rond 18.50 uur aangehouden op de Leemslagenweg op verdenking van het plegen van openbare schennis bij scholen.

De politie kreeg melding dat een schennispleger zich in de omgeving van de scholen aan de Leemslagenweg zou bevinden. De ter plaatse geroepen agenten zagen dat een man die voldeed aan het opgegeven signalement op een schoolplein liep. Bij het zien van de agenten ging hij ervan door, te voet achtervolgd door de agenten en een 23-jarige man uit Almelo, die getuige van het voorval was geweest. De getuige zag kans om de verdachte te haken waardoor hij ten val kwam en kon worden aangehouden. De 36-jarige Almeloër werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. (08-119448)

Twee jongens aangehouden voor autodiefstal

Haaksbergen

Op 21 september rond 0.35 uur, zag een 47-jarige inwoner van Haaksbergen dat twee jongens bezig waren zijn auto weg te nemen. Hij kon beide jongens aanhouden en overdragen aan de politie.

Op 20 september, tussen 19.00 en 20.30 uur, werd de tas van een 17-jarige inwoonster van Haaksbergen gestolen. In deze tas zaten de autosleutels van een 47-jarige inwoner van Haaksbergen. Op 21 september rond 0.35 uur, zag de 47-jarige inwoner van Haaksbergen dat twee jongens bezig waren zijn op de Ds Van Kriekenstraat geparkeerde personenauto weg te duwen. De Haaksbergenaar sprintte naar buiten en kon beide jongens aanhouden. In het contactslot zat de sleutel uit de eerder weggenomen tas. De jongens, 17 en 14 jaar oud, beiden uit Rekken, werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. (08-119581)

Man geraakt door bierfles, verdachte aangehouden

Hengelo

Op 21 september rond 0.50 uur, werd een 21-jarige Hengeloër aangehouden nadat hij een 17-jarige Hengeloër met een bierfles had verwond.

Beide personen bevonden zich in een horecagelegenheid aan de Willemstraat. Er was op dat moment onenigheid tussen een aantal mensen. De 17-jarige wilde naar eigen zeggen deze ruzie sussen. De 21-jarige verdachte gooide hierop de 17-jarige een bierfles naar het hoofd. Hij liep hierdoor een hoofdwond op. De gewaarschuwde politie kon de 21-jarige verdachte in de horecagelegenheid aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 17-jarige moest zijn hoofdwond laten hechten. (08-119594)

Ruziemakers zetten conflict voort onder ogen politie

Enschede

Op 21 september rond 03.45 uur kregen twee mannen, een 23-jarige Oldenzaler en een 38-jarige Enschedeër ruzie met elkaar in een horecagelegenheid aan de Oude Markt. Zij werden door portiers uit elkaar gehaald.

Agenten hadden de 23-jarige Oldenzaler reeds aangehouden nadat de 38-jarige man had aangegeven dat de Oldenzaler hem mishandeld had. De man had zichtbare verwondingen. Terwijl de agenten met de 38-jarige Enschedeër stonden te praten greep deze plotseling een terrasstoel en sloeg deze met kracht in de richting van twee agenten en de door hen aangehouden 23-jarige Oldenzaler. Een van de agenten kon de stoel lostrekken en zo voorkomen dat hijzelf danwel de aangehouden Oldenzaler werd geraakt. Hierna werd de 38-jarige Enschedeër ook aangehouden. De Oldenzaler werd voor nader onderzoek ingesloten. De 38-jarige man uit Enschede bleek toch zwaarder letsel te hebben dan aanvankelijk leek. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (08-119636)

Aanrijding met doorrijder

De Lutte

Een 40-jarige vrouw uit Losser werd op 18 september rond 14.30 uur aangereden door een tractorbestuurder die, toen hij haar op de Lossersestraat tegemoet kwam, niet voldoende rechts hield. Hierdoor werd de gehele linkerzijde van de auto van de Losserse beschadigd. De tractorbestuurder heeft waarschijnlijk niet gemerkt dat hij met zijn tractor in aanraking is geweest met de auto. Hij is dan ook na de aanrijding doorgereden. De politie roept deze bestuurder op zich te melden bij de politie op 0900-8844. Ook eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden. (08-118851)

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Hellendoorn

Een 50-jarige inwoner van Breda werd op 21 september rond 04.00 uur aangehouden nadat hij was betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Getuigen hadden de politie gebeld nadat zij gezien hadden dat de man stomdronken in zijn auto was gestapt aan de Dorpsstraat en vervolgens was weggereden. Op de Kasteelstraat troffen agenten de man aan in zijn stilstaande auto. De agenten hoorden en zagen dat de 50-jarige stevig onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en vanwege recalcitrant gedrag, geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij alle medewerking aan het alcoholonderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-119638)

Zonder rijbewijs onder invloed rijden

Almelo

Een 22-jarige inwoner van Apeldoorn werd op 19 september rond 20.00 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De 22-jarige viel op doordat hij met zijn auto met hoge snelheid rondreed op het Vinkenpleintje. De gewaarschuwde politie hield de Apeldoorner uiteindelijk staande op de Schoolstraat. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees 380 ugl uit (0.87 promille) Tijdens het verhoor gaf de verdachte een valse naam op. Nadat zijn werkelijke identiteit werd vastgesteld, bleek dat deze man nog een celstraf van 184 dagen of een geldboete van 666 euro open had staan. Hij werd vervolgens ingesloten. (09-119078)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Rijssen

Een 20-jarige man uit Rijssen werd op 20 september rond 02.05 uur betrapt op rijden onder invloed toen hij met zijn snorfiets over de Enterstraat reed. Ademanalyse wees 405 ugl uit (0.93 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-119182)

Hellendoorn Rally

Hellendoorn

Vrijdag 19 en zaterdag 20 september heeft de jaarlijkse Hellendoorn Rally plaatsgevonden. Politie Twente kijkt tevreden terug op dit evenement. Op een enkel incident na was het politieoptreden alleen preventief.

Tijdens de jaarlijkse Hellendoorn Rally heeft de politie Twente op de belangrijkste toevoerwegen, de Marleseweg in Den Ham, de Ommerweg in Hellendoorn en de Wierdenseweg in Daarle, snelheidscontroles gehouden. Hierbij werden vrijdag 7133 passanten gecontroleerd. Ongeveer 830 bestuurders overtraden de maximumsnelheid. Hieronder zijn ongeveer 40 rallyrijders. Zij zullen naast een snelheidsboete ook een sanctie van de rallyorganisatie krijgen. Zaterdag werden eveneens snelheidscontroles gehouden op de aanvoerwegen. Hierbij werden van de in totaal 2858 gecontroleerde passanten 252 beboet. Geen rallyrijder overtrad de maximumsnelheid. Dankzij het mooie weer waren er enkele tienduizenden toeschouwers. Ondanks de grote drukte hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. (08-119470)

Dronken fietser botst op politieauto

Hengelo

Een 16-jarige fietser uit Borne botste op 20 september op een politieauto. Hij bleek gedronken te hebben en raakte door de botsing gewond.

Surveillerende agenten zagen de Bornenaar rond 01.40 uur fietsen over de Bornsestraat. Hij voerde geen verlichting en reed slingerend over het fietspad. De agenten gaven de Bornenaar een stopteken, maar dat negeerde hij. Hierop zijn de agenten hem voorbij gereden en hebben verderop de politieauto op het fietspad gezet teneinde dat te blokkeren. De uitgestapte agenten gaven de Bornenaar wederom een stopteken. Ook deze keer werd dat genegeerd en de Bornenaar stuurde achter de politieauto langs, kennelijk in een poging ervan door te gaan. Hierbij zag hij echter de trekhaak van de politieauto over het hoofd.

Hij botste met zijn voorwiel tegen de trekhaak en kwam zwaar ten val, waarbij hij gewond raakte. De agenten verleenden eerste hulp en constateerden daarbij dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is door de agenten naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen behandeld, werd. Op het ziekenhuis werd een bloedproef genomen. Die zal uit moeten wijzen of en hoeveel alcohol de 16-jarige heeft gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Door de botsing werden zowel de fiets als de politieauto beschadigd. (08-119209)

Groot aantal grafstenen vernield

Almelo

Op 21 september rond 02.40 uur, kreeg de politie melding dat op de begraafplaats aan de Willem de Clercqstraat grafstenen werden vernield. De ter plaatse gekomen agenten troffen in totaal 67 grafstenen aan die omver getrokken waren, waarbij een aantal werd vernield.

De melder had tussen 02.15 uur en 02.35 uur het geluid van trappen tegen de stenen gehoord toen hij langs de begraafplaats fietste. Aangezien hij geen telefoon bij zich had is hij naar huis gefietst en heeft van daaruit de politie gebeld. Wellicht zijn er andere mensen die iets gezien dan wel gehoord hebben. Zij worden verzocht zich met de politie in Almelo in verbinding te stellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-119624)