Politiedag 2008

Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 21-09-2008

Alcoholcontrole

DE BILT Bij een alcoholcontrole op de Groenekanseweg in De Bilt heeft de politie op 20 september omstreeks 22.30 uur een 55-jarige man uit De Bilt aangehouden.

Een ademanalyse wees 790 ug/l. uit. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Poging overval

DE BILT Op zaterdag 20 september hebben twee personen op een brommer omstreeks 18.00 uur geprobeerd om een medewerkster van een winkel aan de Hessenweg in De Bilt te beroven van de dagopbrengst.

Na sluitingstijd had de medewerkster het geld in de kassa geteld en in een zogenaamde sealbag gestopt. Samen met haar collegas ging de medewerkster het geld storten bij een bank op de Hessenweg. Toen zij bij de bank de sealbag uit haar handtas haalde, werd zij tegen haar arm geslagen. De medewerkster zag vervolgens twee personen op een bromfiets hard wegrijden in de richting van het Dr. Letterplein.

De personen hebben de sealbag niet mee kunnen nemen. De medewerkster heeft het geld direct bij de bank gestort.

Een getuige heeft vlak voor de poging van de overval een bromfiets met twee personen zien staan in een poort tussen de bank en een winkel. Eén van de personen droeg een bivakmuts onder de helm en de andere persoon had een sjaal om het gezicht en een zonnebril op.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0800-8844.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG/LEERSUM Zowel op de Appelgaard als de Lei in Driebergen-Rijsenburg en op de Rijkstraat in Leersum heeft de politie op zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden.

In totaal hebben 19 personen een proces-verbaal gekregen voor onder meer de volgende overtredingen:

10 personen droegen geen gordel, één persoon was aan het bellen achter het stuur, bij één persoon was het kenteken niet goed leesbaar, één persoon had zijn rijbewijs niet bij zich, één persoon had geen juiste apk-keuring, vijf personen parkeerden hun auto zonder blauwe parkeerschijf en één persoon parkeerde zijn voertuig op het trottoir.

Verkeersongeval

ZEIST Op zaterdag 20 september is een 72-jarige man uit Amersfoort omstreeks 13.30 uur met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen.

De man reed met zijn auto over de Traayweg de Woudenbergseweg op richting Zeist toen hij met ongeveer 60 km/u een parkeerhave opreed. Een getuige zag de automobilist vervolgens tegen een boom opbotsen. De man werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.