Politiedag 2008

Persberichten Eemland noord, 12.40 uur

Utrecht, 21-09-2008

Onder invloed

SOEST- Een 30-jarige man uit Soest is zaterdag 20 september omstreeks 23.45 uur door de politie aangehouden omdat hij met teveel alcohol op met zijn snorfiets over de Koningsweg reed.

Een ademanalyse wees 855 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd.

Onder invloed

SOEST Bij een alcoholcontrole op de Den Blieklaan in Soest heeft de politie op zaterdag 20 september omstreeks een 17.30 uur een 50-jarige man uit Hilversum aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Een ademanalyse wees 445 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Auto komt tot stilstand in voortuin

SOEST Op vrijdag 19 september kreeg de poltie omstreeks 22.30 uur een melding dat er op de Vredehofstraat in Soest een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden.

Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze twee personen aan die een auto uit een voortuin van een bedrijf aan het wegduwen waren. De 26-jarige automobilist uit Almere had zijn auto bij zijn werk geparkeerd en wilde een andere persoon naar huis brengen. De automobilist verklaarde nog geen twee meter gereden te hebben toen hij in plaats van de weg opreed tegen een muurtje aanbotste en vervolgens in de voortuin van het bedrijf van zijn werkgever tot stilstand kwam.

De man bleek te veel gedronken te hebben. Ademanalyse wees 945 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een rijverbod van 11 uur opgelegd gekregen.

Verkeerscontrole

SOEST Op zaterdag 20 spetember heeft de politie omstreeks 15.30 uur op De Schans in Soest een verkeerscontrole gehouden.

In totaal hebben negen personen een proces-verbaal gekregen voor ondermeer het niet dragen van een autogordel, technische mankementen aan het voertuig, het niet tonen van het rijbewijs en het niet voeren van de juiste kentekenplaat.

Teveel gedronken

BAARN Op zaterdag 20 september heeft de politie omstreeks 03.00 uur, op de Koningsweg in Baarn, een 40-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De ademtest wees 475 ug/l uit. Tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft ze een rijverbod van 4 uur opgeleged gekregen.