Politiedag 2008

Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 21-09-2008

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Een 21-jarige vrouw en haar 16-jarig zusje zijn zaterdagmiddag op de Zonnewijzer omstreeks 11.00 uur door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal.

De vrouw en het meisje, beiden uit Amersfoort, werden door winkelpersoneel betrapt op het stelen van goederen. Zowel de vrouw als het meisje ontkenden de diefstal toen zij door het winkelpersoneel op het wegnemen van de goederen werden aangesproken.

Toen de politie arriveerde bleken de zussen eerder die dag ook al spullen gestolen te hebben bij een andere winkel.

De zussen zijn meegenomen naar het politiebureau waar een proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Ook hebben de zussen een winkelverbod opgelegd gekregen bij de winkel waar zij de diefstal gepleegd hebben.

Onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 20 september een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De ademanalyse wees 510 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval

OVERBERG Op de Heuvelse Steeg in Overberg is zaterdag 20 september omstreeks 00.39 uur een 35-jarige man uit Woudenberg met zijn auto tegen een zeecontainer gebotst.

De zeecontainer stond naast de weg. Vermoedelijk heeft de man de container met de rechterkant van zijn voertuig geraakt en is hierdoor tot stilstand gekomen.

De man is naar het ziekenhuis overgebracht.

Fietsendiefstal

AMERSFOORT Op vrijdag 19 september kreeg de politie omstreeks 23.50 uur een melding dat twee personen twee fietsen aan het stelen waren op het Smallepad in Amersfoort.

Dankzij een goede beschrijving van de verdachten heeft de politie een 31-jarige man uit Amersfoort en een 21-jarige plaatsgenoot kunnen aanhouden.

Beide mannen reden op een gestolen fiets. Tegen de mannen is een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie heeft vrijdag middag -en avond een grote verkeerscontrole in Leusden uitgevoerd.

In samenwerking met onder andere de belastingdienst, douane, vreemdelingenpolitie, het KLPD, scooterteam, verkeerspolitie, ANWB en RDW werd tussen 13.30 uur en 21.00 uur gecontroleerd.

Het scooterteam controleerde 57 bromfietsen. Voor 28 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor onder andere een verkeerde uitlaat, het niet hebben van een rijbewijs, een te hoge constructiesnelheid en het niet hebben van geldige verzekeringspapieren. Van zeven bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd. Eén scooter werd in beslag genomen omdat de bestuurder meerdere malen was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

175 Automobilisten werden gecontroleerd dit leverde 48 bekeuringen op voor onder andere het niet kunnen tonen van een rijbewijs, gladde banden, defecte ruitenwissers, geen deugdelijke uitlaat, het niet handsfree bellen, defecte verlichting en het niet dragen van de autogordel.

De Douane heeft zes maal een BPN aanslagen opgelegd, één sloopauto werd in beslag genomen, één keer werd geconstateerd dat een handelaarkenteken werd misbruik en één maal klopte een kenteken niet van een omgebouwde camper. De eigenaar moet de camper later herkeuren. De belastingdienst heeft voor ongeveer 40.000 euro geïnd.