Politiedag 2008

Persberichten Heuvelrug, 12.45 uur

Utrecht, 21-09-2008

Fietsers rijden tegen slagboom

AMERONGEN Een 17-jarige jongen en zijn 14-jarige broer uit Nieuwegein zijn zaterdag 20 september gewond geraakt toen zij omstreeks 21.50 uur met hun fietsen tegen een slagboom aanreden. Het ongeluk gebeurde op de Kollandselaan te Amerongen.

De twee broers fietsten in het donker met ongeveer 30 km/u tegen een
1.50 meter hoge slagboom die dwars over de weg stak. De 17-jarige jongen had rug en handletsel en zijn 14-jarige broer had verwondingen aan zijn hoofd. Beide jongens zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Onder invloed

VEENENDAAL Op zaterdag 20 september heeft de politie omstreeks 18.00 uur een 29-jarige man uit Ede aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man werd aangehouden op de Wageningselaan te Veenendaal.

De ademanalyse wees 255 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Stenen gooien

VEENENDAAL De politie heeft zaterdag 20 september omstreeks 00.07 uur op het centraal station van Veenendaal vier verdachten aangehouden omdat ze met stenen ruiten kapot gooiden.

Twee 17-jarige jongens uit Zeist, één 18-jarige man uit Soesterberg en één 18-jarige man uit Zeist werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een proces-verbaal werd opgemaakt.

Inbraak via dak

VEENENDAAL zaterdag 20 september kreeg de politie omstreeks 03.38 uur een melding van een inbraak bij een winkel aan de Groeneveldselaan in Veenendaal.

De politie was snel ter plaatse en zag twee verdachten vanuit het winkelpand wegrennen waarna de achtervolging werd ingezet. In het stadspark konden de 30-jarige verdachte en een 25-jarige medeverdachte uit Rhenen worden aangehouden.

De verdachten bleken via het dak van het winkelpand te hebben ingebroken.