Politie Haaglanden


Persberichten 21 september

Haaglanden, 21-09-2008

Alcoholcontroles in de regio
Haaglanden Politie Haaglanden organiseerde in het kader van een landelijke alcoholcontrole actie in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 september op verschillende locaties in de regio alcoholcontroles. Op de Loosduinseweg, Elandstraat en Tournooiveld in Den Haag moesten 696 bestuurders een alcoholtest afleggen. Negen van hen kregen een proces-verbaal omdat ze te veel gedronken hadden om te mogen rijden. In Leidschendam controleerden agenten op de Noordsingel en Ligusterhof. Daar legden 317 bestuurders een blaastest af, vier van hen overschreden de limiet voor het gebruik van alcohol in het verkeer. In Rijswijk moesten 430 automobilisten op de Diepenhorstlaan blazen. Niemand van hen had teveel gedronken. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Gewonden bij verkeersongeval
Den Haag Een 32-jarige automobilist uit Den Haag kwam vrijdag 19 september om 18.42 uur in botsing met een 24-jarige Haagse automobilist op de kruising van de Oude Haagweg en Groen van Prinsterenlaan. Daarna raakte hij ook een 70-jarige fietser uit Den Haag, die daardoor viel. Beide automobilisten gingen met een ambulance naar het ziekenhuis, de fietser hoefde niet behandeld te worden. De automobilisten mochten na behandeling weer naar huis. De politie nam getuigenverklaringen op en maakte proces-verbaal van de aanrijding.

Getuige betrapt inbreker
Den Haag Een alerte getuige belde vrijdag 19 september om 20.18 uur de politie toen hij een onbekende man een seniorenwoning van een 87-jarige man aan de Schermerstraat zag doorzoeken. De onbekende man wilde er via de tuindeur vandoor, maar de getuige en enkele buurtbewoners konden dat verhinderen. De agenten die op de melding reageerden, vonden in de zakken van de 37-jarige Hagenaar diverse sieraden, kristallen beelden, paspoorten, cameras en bankpassen. De Hagenaar werd aangehouden.

Man bewusteloos geslagen
Den Haag Agenten hielden zondag 21 september om 01.15 uur op basis van getuigenverklaringen drie mannen uit Den Haag (22, 52 en 71 jaar) aan wegens betrokkenheid bij een vechtpartij op het Buitenhof. Daar was een 34-jarige Hagenaar buiten bewustzijn geslagen en vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij en de rol van de drie aangehouden mannen daarbij.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode Volvo, vermoedelijk van het type 440, die vrijdag 19 september om 18.10 uur doorreed nadat hij op de kruising van de De la Reyweg en de Delagoastraat een aanrijding veroorzaakte. Op de De la Reyweg stond een lange rij autos voor het verkeerslicht te wachten om rechtdoor de Kempstraat in te rijden. Een 27-jarige automobilist was van plan linksaf te slaan de Terletstraat in en passeerde deze autos links. Uit de Delagoastraat kwam de rode Volvo tussen de wachtende autos doorrijden en verleende geen voorrang aan de Hagenaar. Hierdoor ontstond de aanrijding, waarna de bestuurder van de Volvo doorreed zonder zich bekend te maken om de schade te regelen. Heeft u de aanrijding gezien, of weet u wie de bestuurder van de Volvo was? Belt u dan met de politie van bureau de Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Jongetje (6) aangereden, dader rijdt door
Den Haag De politie is op zoek naar de automobilist die zaterdag 20 september om 19.35 uur een zesjarig jongetje aanreed op de Anna Bijnslaan. Het jongetje stak, nadat het verkeerslicht op groen was gesprongen, de weg over op een zebrabad. De automobilist reed op het kind in, dat door de klap ongeveer 20 meter verderop terecht kwam. In eerste instantie stapte de bestuurder uit, maar nadat omstanders kenbaar maakten de politie te bellen, stapte hij in en reed door in de richting van de Melis Stokelaan. Getuigen omschreven de man als tussen de 20 en 30 jaar oud, getint uiterlijk met een normaal postuur. Hij had zwart krullend haar met een matje in de nek en was gekleed in een zwart met witte broek en een zwart T-shirt. In ziekenhuis bleken de verwondingen van het jongetje gelukkig mee te vallen, hij had niets gebroken en mocht na behandeling weer naar huis. Heeft u de aanrijding gezien, of weet u wie de automobilist was? Belt u dan met de politie van bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Omstanders redden man uit brandende auto
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar moest zijn iets te sportieve rijstijl zondagochtend 21 september om 04.50 uur duur bekopen. Hij trok op het Zuid Hollandplein waarschijnlijk te hard op en verloor de macht over het stuur. Hij reed tegen een boom aan en de auto vloog in brand. Drie omstanders zagen dat de Hagenaar nog in zijn auto zat en traden bijzonder adequaat op. Ze slaagden erin een portier te openen en de man te bevrijden uit zijn benarde positie. De auto brandde daarna volledig uit. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de Hagenaar relatief mee te vallen. Hij verklaarde alcohol gedronken te hebben, waarop een politiearts bloed bij hem afnam om te bepalen hoeveel.

Drie autobranden; politie zoekt getuigen
Leidschendam Drie autos brandden in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september uit. De eerste auto brandde op het Ligusterhof om 22.25 uur en vervolgens ging op de Beethovenlaan om 03.25 uur een auto in vlammen op. Vlak daarna, rond 03.30 uur vloog de derde auto op de Burgemeester Velthuijsenlaan in de brand. Omdat de politie brandstichting vermoedt, zijn de autos zijn vervoerd naar een politiebureau voor technisch onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van deze autobranden. Heeft u iets gezien in relatie tot deze branden of heeft u informatie hierover? Belt u dan met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan naar Meld Misdaaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Zes aanhoudingen voor autovernielingen
Wassenaar Getuigen belden zondag 21 september om 02.40 uur de politie omdat zij zagen dat een groep fietsers op de Rozenweg de spiegels van geparkeerde autos vernielden. Agenten hielden de groep (15-18 jaar uit Leiden) aan. Agenten vonden niet alleen op de Rozenweg een auto met een vernielde spiegel, ook op de Deijlerweg waren twee autospiegels vernield en waren zeker van tien autos de spiegels naar de verkeerde kant omgeklapt. De groep zit nog vast voor verhoor.

Groep jeugd loopt over autos
Rijswijk Een groep van 4 jongeren (12, 13 en 15 jaar uit Den Haag) moest zaterdag 20 september om 22.40 uur mee naar het politiebureau nadat getuigen zagen dat zij op de daken van autos liepen op de Tamboerijnlaan. De politieagenten namen contact op met de ouders en informeerden hen over de situatie. Het viertal kreeg een proces-verbaal.

Bromfietser breekt onderbeen
s-Gravenzande Een 18-jarige bromfietser uit s-Gravenzande raakte zaterdag 20 september om 14.00 uur gewond bij een botsing. Hij reed op de Oudelandstraat tegen een auto die uit de Populierenstraat kwam en de Oudelandstraat wilde oversteken. De ambulance vervoerde hem met vermoedelijk een onderbeenbreuk naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Joyriding eindingt met aanhouding
Monster Een 16-jarige jongen uit Monster werd vrijdag 19 september om 18.30 uur betrapt toen hij aan het rijden was in de auto van zijn moeder. Toen hij in de Havenstraat de politieauto zag, ging hij er in eerste instantie vandoor, maar op de Molenbrink stopte hij uiteindelijk toch. De agenten hielden hem aan voor rijden zonder rijbewijs en maakten op het politiebureau proces-verbaal op.

Vechtpartij: drie aanhoudingen
Delft Politieagenten hielden zaterdag 20 september om 00.20 uur drie jongeren (17-21 jaar uit Den Haag en Delft aan. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op de Afrikalaan. De agenten beëindigden de vechtpartij en namen drie relschoppers mee naar het bureau. Daar konden zij ontnuchteren en onderzoekt de politie de toedracht van en hun betrokkenheid bij de vechtpartij.

Bromfietsster gewond
Delft Een 18-jarige bromfietsster uit Delft raakte vrijdag 19 september om 20.10 uur gewond bij een aanrijding op de Schoenmakerstraat. Ze reed daar op het verhoogde fietspad en sloeg linksaf richting de Pof. Evertslaan. Daarbij reed ze tegen een auto aan, waardoor ze viel. De ambulance vervoerde haar met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Ruzie tussen twee groepen, vuurwapen gevonden
Zoetermeer De politie kreeg zondag 21 september net na middernacht de melding dat er twee groepen ruzie hadden op een parkeerterrein aan de Van der Hagenstraat. Eén persoon zou in het bezit zijn van een vuurwapen. Toen de politie aankwam, controleerden ze alle autos en inzittenden. Onder één auto vonden de agenten inderdaad een klein kaliber vuurwapen. Daarop hielden ze alle personen die bij deze auto stonden, aan. De zes mannen uit Den Haag, Rotterdam, Rijswijk en Almere (22 - 41 jaar oud) zitten nog vast voor verhoor.

Twee jongens aangehouden voor straatroof
Zoetermeer Twee jongens van 14 jaar uit Zoetermeer worden ervan verdacht dat zij zaterdag 20 september om 23.25 uur een 17-jarige Zoetermeerder op de Lijnbaan van een petje en geld beroofden. Op basis van een signalement konden agenten het tweetal aanhouden. Op het bureau werden hun ouders ingelicht en de jongens verhoord.