Politie Zaanstreek-waterland

Stappers aangehouden

Zaandam, 21-09-2008 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond half vier een 21-jarige man uit Purmerend aangehouden.

Een 22-jarige jongeman uit Zaandam die zich met de aanhouding bemoeide betuigde direct spijt na zijn aanhouding en werd al snel vrijgelaten met de mededeling zich vannacht niet meer in het centrum te vertonen. De Purmerender was op de Damkade uit een horecagelegenheid gezet omdat hij zich zou hebben misdragen. Hij weigerde echter weg te gaan en bleef voor de deur bezig met lastig te wezen. Op vordering van agenten leek hij aanvankelijk weg te gaan maar hij kwam terug in de richting van de Damkade en sloeg vervolgens een agent. Hij werd ingesloten en tegen de middag na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en verzonden naar justitie.

Even na half drie werd op de Wibautstraat een zeer dronken en bijzonder vervelende 45-jarige Zaandammer aangehouden wegens openbare dronkenschap. De bekende van de politie werd ingesloten en in de loop van de ochtend met een bekeuring heengezonden.

Rond vijf uur in de ochtend werden bij een café op de Damstraat twee Zaandammers van 30 en 25 jaar oud en een 37-jarige man uit Andel aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. De mannen zouden een 37-jarige man uit Assendelft hebben geslagen waardoor zijn neus vermoedelijk was gebroken. Uit nader onderzoek bleek dat het slachtoffer eerder het café was uitgezet omdat hij aanhoudend diverse jonge vrouwen zou hebben lastiggevallen. De aangever zal in verband met zijn medische verzorging later worden gehoord als verdachte van aanranding. De drie verdachten werden tegen de middag na verhoor in vrijheid gesteld.