Politie Zuid-Holland-Zuid



21/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 21-09-2008 o Persberichten district I

DRONKEN OP DE FIETS
DORDRECHT Een motoragent van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 20 september op de Brouwersdijk een 32-jarige fietser uit Dordrecht aangehouden. De man stopte voor een rood verkeerslicht en viel meerdere malen om. Daarbij raakte de man niet gewond Hij bleek zoveel gedronken te hebben en dat hij voor zijn eigen veiligheid een paar uur de cel moest om te ontnuchteren.

SLAGBOOM VERNIELD: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 23-jarige automobilist uit Dordrecht is op 20 september op de Van Almondestraat aangehouden. Hij zou de parkeergarage aan de Van Godewijckstraat niet hebben kunnen uitrijden, waarna een man die bij hem in zijn auto zat de slagboom met geweld omhoog zou hebben geduwd. Die raakte daarbij beschadigd. Agenten kregen de melding van de vernieling binnen en keken meteen uit naar de verdachte die snel werd gevonden. Zijn vriend zat niet meer in de auto. De politie is op zoek naar hem.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht is op 20 september op de Wantijstraat aangehouden. Hij zou zijn vrouw tijdens een ruzie meerdere malen op haar hoofd geslagen hebben en haar aan haar haar getrokken hebben. De vrouw liep een pijnlijk hoofd op en deed aangifte. Na verhoor is de man, voorzien van een dagvaarding, in vrijheid gesteld.

AMOKMAKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is op 21 september op de Vrankenstraat aangehouden. De man is drugsverslaafd en had van zijn ouders geld geëist. Dat kreeg hij niet waar een ruzie en een worsteling ontstond. De politie kwam erbij om de partijen uit elkaar te halen. Uit controle bleek dat de man nog 29 dagen hechtenis had openstaan. De man is daarop mee naar het politiebureau genomen waar hij aan Justitie is overgedragen.

DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 29-jarige automobilist uit Dordrecht is op 21 september op de Wijnstraat aangehouden. Agenten zagen hem op de Wijnstraat tegen een andere auto aanrijden en vervolgens wegrijden. 100 meter verder wisten zij de automobilist te stoppen. De man bleek teveel gedronken te hebben. Na verhoor mocht de man naar huis.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Dordrecht is op 21 september in het Wielwijkpark aangehouden. Hij zou kort daarvoor een 28-jarige man uit Dordrecht hebben geslagen. De 28-jarige wilde een shaggie roken, maar had geen vloeitjes. Hij zag de 29-jarige, een kennis van hem, op de M.H. Trompweg staan en vroeg hem om een vloeitje. Dat kon hij krijgen en het slachtoffer liep naar de man toe. Die was in gezelschap van een onbekende andere man en met zijn tweeën zouden ze de 28-jarige geslagen hebben. De 29-jarige werd in het Wielwijkpark gevonden aan aangehouden. De onbekende tweede man werd niet gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en de verdachte is in verzekering gesteld.