Vereniging Milieudefensie


Tiende Autovrije Dag goed verlopen

Amsterdam, 21 september 2008 - De tiende jaargang van de Autovrije Dag is feestelijk verlopen. Door het hele land hebben duizenden mensen kunnen genieten van zeer uiteenlopende activiteiten, schone lucht, rust en ruimte.
Na een serie 'gedwongen' Autovrije Dagen' in de jaren '50 en '70 organiseerde stichting LOAZ samen met Milieudefensie op 19-09-99 de eerste landelijke Autovrije Dag. Steeds meer steden sloten zich aan en na een dipje enkele jaren geleden is er sinds 2004 weer sprake van een opleving in het aantal deelnemende gemeenten.

Zoetermeer en Maassluis hebben elk jaar meegedaan. Kartrekker vanaf het eerste uur Mary Louw uit Zoetermeer werd gisteren uitgeroepen tot Mrs. Autovrij 1999-2008. Zij strijdt al jaren voor afzetting van een groter autovrij gebied in haar woonplaats. In Amsterdam werd ook dit jaar weer het hele terrein binnen de ring afgesloten voor autoverkeer.

Het was vandaag ook feest in Maassluis, Eindhoven, Voorst, Nijmegen, Tilburg, Gouda, Arnhem, Maastricht, Cuijk, Oss, Rotterdam, Goes, Bergen op Zoom, Culemborg, Haarlem, Assen, Roosendaal, Breda en Castricum. In Leiden en Utrecht vond de Autovrije Dag een zondag eerder plaats.
Meer informatie:
Week van de vooruitgang