Ruilkring Noppes viert 15 jarig bestaan

21/09/2008 15:54

Vereniging Noppes

Op 13 september 2008 heeft NOPPES, het Amsterdamse ruilnetwerk, haar 15 jarig bestaan gevierd.

NOPPES, het bekende Amsterdamse Ruilnetwerk is al 15 jaar actief. 2778 Personen uit Amsterdam en omstreken hebben in die 15 jaar ooit gebruik gemaakt van dit netwerk of zijn nog lid.

De Vereniging Noppes is een ruilnetwerk waar particulieren hun talenten, diensten, en goederen ruilen via een puntensysteem. Het is het grootste L(okaal) E(conomisch) T(ransactie) S(ysteem) = LETS-systeem, in Nederland. Met behulp van de pc kan je al home-shoppend en thuisbankierend vanuit je stoel je transacties regelen zonder geld kwijt te zijn. Het is een netwerk van vriendendiensten. Men helpt elkaar en voorziet in elkaars behoefte op wijk en stadsniveau.

Ter gelegenheid van de viering van het lustrum was er een debat georganiseerd met het thema "Hebben ruilsystemen de toekomst?" Oprichters van dit systeem, voorstanders van alternatieve & aanvullende economie, politici, Noppesleden en belangstellenden, zijn hierover met elkaar in debat gegaan.

Het was een inspirerend debat, waarbij de volgende conclusies zijn getrokken:

Noppes is in de eerste plaats een sociaal netwerk van mensen die het plezierig vinden om goederen en diensten uit te wisselen met mensen die niet primair op geld gericht zijn. Dank zij Noppes worden talenten, diensten en goederen uitgewisseld, die zonder het Noppesruilnetwerk onbenut zouden blijven.

De WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) bleek ook een aandachtspunt. Vooral de vraag: "wel of niet op inhaken?" leverde de nodige discussiestof.

De belangrijkste conclusie is dat lokale ruilsystemen, of ze nu groot of klein zijn, zeker de toekomst hebben.

Informatie over dit ruilsysteem is te vinden op www.noppes.nl





http://www.noppes.nl

www.noppes.nl