Den Haag Marketing

PERSBERICHT 21 September 2008

Den Haag viert dag van de vrede Open dag Haagse internationale organisaties trekt veel bekijks

DEN HAAG - Vanaf het bordes van het Vredespaleis is vanochtend het startsein gegeven voor de Haagse viering van de internationale dag van de Vrede. Na het uitspreken van de vredesboodschap door H.E. Rosalyn Higgins, de president van het Internationaal Gerechtshof, lieten de honderden toeschouwers een witte ballon op. Het startsein voor een interculturele vredesloop, aangevoerd door Burgemeester van Aartsen en wethouder Citymarketing Frits Huffnagel.

De vredesloop bestond uit zo'n 800 deelnemers van verschillende nationaliteiten. Gehuld in traditionele kleding en onder begeleiding van ritmische muziek bewoog de stoet zich van het Vredespaleis richting de Grote Markt. Daar ging het muzikale programma verder met optredens van Afrikaanse en Zuid Amerikaanse bands.

Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht 21 September is door de VN uitgeroepen tot Dag van de Vrede. In de stad Den Haag wordt deze internationale dag onder de noemer 'Day of Peace' breeduit gevierd. Naast de vredesboodschap en vredesloop was er de unieke gelegenheid voor een ieder om een kijkje te nemen bij de internationale organisaties die in Den Haag huizen. Een succes, aangezien alle 1000 plaatsen al snel volgeboekt waren.

Frits Huffnagel is erg tevreden met de hoge opkomst van geïnteresseerden. "De viering van de internationale dag van de vrede was een groot succes. Vandaag werd zichtbaar gemaakt waar Den Haag voor staat als internationale stad van Vrede en Recht."

Het Joegoslavië Tribunaal, het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis en de internationale organisatie tegen chemische wapens, de OPCW openden hun deuren. Verschillende andere organisaties, waaronder de NAVO, Het Internationaal Strafhof, het Europees Octrooibureau en Europol presenteerden zich deze dag met een stand in het World Forum.

In de binnenstad werd de vrede naast optredens gevierd met een vredeswand waar iedereen een eigen vredeswens op kan achterlaten. De Grote Markt mocht fungeren als het episch centrum van alle activiteiten, maar door de gehele binnenstad was het thema vrede merkbaar. Op verschillende plaatsen stonden levende standbeelden waaronder 'Vrouwe Justitia' en 'De mediterende Boeddha' letterlijk stil bij de vrede.

Voor meer informatie over de dag van de Vrede en het volledige programma zie www.dayofpeace.nl .


---

Noot voor redactie,