Gemeente Bergambacht


Koninklijke onderscheiding voor "De Vrijbuiters"

---

Bergambacht, 22 september 2008

Burgemeester Arie van Erk van Bergambacht verraste zaterdagavond 20 september Kees Verkaik en Leo Mudde met een Koninklijke Onderscheiding. Verkaik en Mudde vormen samen de muziekband De Vrijbuiters.

Begin 1983 richtten de vrienden Kees Verkaik, Leo Mudde en Frans Kieboom de band De Vrijbuiters op. In 2004 overleed Frans Kieboom. Verkaik en Mudde gingen samen door, Verkaik als drummer en zanger van de band, Mudde als accordeonist en zanger. De band vertolkt het Nederlandse levenslied en doet dat voor goede doelen vaak belangeloos. Zo treden ze regelmatig op voor stichting De Zonnebloem, en zijn de mannen ook te vinden op de Henry Dunant van het Nederlandse Rode Kruis. Tijdens het gehandicaptencarnaval in Katwijk is de band altijd een van de grote gangmakers.

De Vrijbuiters schrijven 90 procent van hun teksten en muziek zelf. Ze schrijven ook voor anderen en zijn vaak een springplank voor beginnende artiesten.

De Vrijbuiters brachten in totaal zon 52 cd-albums uit en zijn dus echte ambassadeurs van het Nederlandstalig repertoire. Naast hun muzikale kwaliteiten zorgt ook hun grote sociale betrokkenheid en hun inzet voor diverse goede doelen ervoor dat ze in veel kringen al sinds jaar en dag graag geziene gasten zijn.

Kees Verkaik en Leo Mudde vierden zaterdagavond hun 25-jarig bestaan als De Vrijbuiters. Tijdens dit feest werden ze beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje
Nassau.

adres:
Raadhuisstraat 5
2861 AH Bergambacht

publieksingang:
Alingersteeg 2

tel. algemeen
0182-356555