Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 22 september 2008

HaiVision en Video Furnace vormen een strategisch partnership voor het leveren van high-definition H.264 IPTV systemen

HaiVision Systems Inc., fabrikant van video encoding technologie en Video Furnace, een leidinggevende fabrikant van streaming video oplossingen in de zakelijke markt, hebben een samenwerking aangekondigd voor het leveren van hoog kwalitatieve Video over IP ten behoeve van een brede doelgroep zoals de overheid, de zakelijk markt en het onderwijs. De overeenkomst betreft samenwerking van technische ontwikkelingen, integratie van beide systemen en gezamenlijke marketing activiteiten. De samenwerking maakt het mogelijk voor alle wereldwijde systeem integrators, distributeurs , wederverkopers en partners, om video over IP systemen te leveren met de hoogste kwaliteit en de beste functionaliteit.

"Samen met HaiVision, praten we over een netwerk gebaseerde video oplossing die behoort tot het volgende niveau van resolutie en mogelijkheden aldus Howard Weinzimmer, CEO van Video Furnace. "Onze klanten kunnen nu gebruik maken van beveiligde video en het gebruiksvriende- lijke Video Furnace systeem samen met de ongelooflijke video resolutie die door de Haivision encoders worden geleverd, waardoor zij de eerste zijn met HD video streaming over hun netwerken".

Het Video Furnace management en distributie systeem maken het, samen met de set-top boxes, direct mogelijk om gebruik te maken van de HaiVision's high-definition H.264 MAKO-HD encoding technologie in volle HD 1080i resolutie. De MAKO-HD encoder garandeert top kwaliteit H.264 encoding tot aan 1080p resolutie met de laagst mogelijke latency. In de toekomst wordt de mogelijkheid geïntegreerd om HD video op te slaan in een video bibliotheek en deze video clips te beheren en af te spelen via de gepatenteerde Video Furnace "inStream" player waardoor het niet nodig is om een software player of plug-in te installeren op een PC, MAC of Linux systeem.

Het Video Furnace IP video distributie system is een compleet en zeer schaalbaar system waardoor organisaties over hun netwerk beveiligde video, zowel live als VOD, kunnen versturen in hoge video kwaliteit naar PC's Mac en Linux systemen, maar ook naar TV's via de Video Furnace digitale set-top box.

De HaiVision MAKO-HD is een hoog kwalitatieve, high-definition H.264 encoder/decoder die in staat is video te streamen tot aan 1080P resolutie en tot 10 Mbps met een end-to-end latency van 70-milliseconde. Het systeem is volledig compatibel met IPTV, STB's en flash-streaming en ideaal voor interactieve omroep toepassingen. Met de nieuwe dual-stream eigenschap kan de MAKO-HD nu gelijktijdig HD video en een computer signaal (XVGA) streamen. De MAKO-HD ondersteunt deze WXGA beelden in volledige frame rate en Hi-Lo signalen tot aan 10 kanalen.

Volledig informatie over de MAKO-HD en de HaiVision's Hai1000 multistream codec platform is beschikbaar op: http://www.haivision.com/account/downloads/ en voor Video Furnace op http://www.videofurnace.com

Haivision en Video Furnace worden in de Benelux vertegenwoordigd door Inside Technology BV

in Amersfoort
Voor meer informatie contacteer dan :
De afdeling marketing van:

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
Tel: 033-4558524
Fax: 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl
E-mail: info@inside.nl

---- --