Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - 14 september 2008

Living History dag 21 september op de
Prehistorische Nederzetting Flevoland

Altijd al eens willen weten hoe onze voorouders leefden? Manden maakten, vuursteen sloegen, en zich in de latere eeuwen door hebben ontwikkeld? Dit en meer kun je zien en vooral beleven tijdens de Living History dag op zondag 21 september van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Nederzetting "Het Swifterkamp" in Natuurpark Lelystad.

Proef de sfeer van vervlogen tijden en kom genieten van de gezellige sfeer aan een van onze kampvuren of bewonder de vaardigheden van onze ambachtslieden. Speciaal voor deze dag worden vele activiteiten die te maken hebben met onze geschiedenis neer gezet, vanuit de steentijd en verder tot 1400-1500. Voor de kinderen (ouders vinden het ook leuk) hebben we hebben we het deeg al klaar om een heerlijk (stok)broodje te bakken boven het vuur. Dit wordt verder aangekleed door mensen die in historische kleding verschillende perioden laten herleven.

Neem ook een kijkje in de steentijdhuizen. Kom tijdens een rondleiding door de gebouwen van alles te weten over de opgravingen, de bouw en het ontstaan van de huizen.

Op deze dag zal de Stichting Flevolandschap tevens een speciale wandeling organiseren in het kader van Lopen in het Landschap, met als speciaal thema "Water". Ideaal te combineren dus voor een volle dag genieten in de natuur met vele ervaringen om mee naar huis te nemen.

Heeft u het na het zien van de demonstraties en de activiteiten zin in een versnapering, nuttig dan een heerlijke warme bak koffie of thee bij een van de vuren die branden op het terrein.

Van 11.00 uur tot 16.00 kunt u op het terrein van de Prehistorische Nederzetting terecht. De toegang is gratis. U kunt de Nederzetting vinden in het Natuurpark Lelystad. Parkeergelegenheid is aanwezig bij het bezoekerscentrum, vanwaar het ook mogelijk is helemaal in stijl met paard en wagen naar de Nederzetting te worden gereden (overigens ook op aangenaam korte wandelafstand vanaf hier bereikbaar).

Voor meer informatie over de organisatie, kijk op www.swifterkamp.nl .