NPS/VARA/VPRO

Nieuwsbrief

vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /
20 september 2008

programmainformatie

www.buitenhoftv.nl

items

Buitenhof 21 september 2008
Zondag, 12.10 uur, Nederland 1.

> Het einde van het Amerikaanse kapitalisme?

Maken we nu het einde mee van het Amerikaanse kapitalisme zoals we het kennen? Dat vraagt de vermaarde topeconoom Willem Buiter zich af.

Buitenhof heeft de Britse econoom Willem Buiter uitgenodigd om over de wereldwijde financiële crisis te spreken. Buiter is sinds 2005 adviseur van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs International. Ook zat hij in de monetaire commissie van The Bank of England. Hij is hoogleraar politieke economie aan de London School of Economics. Een analyse van een invloedrijk econoom.

> De Marokkaanse aanpak

De aanpak van Marokkaanse raddraaiers hield de gemoederen in de Tweede Kamer deze week flink bezig. Centraal daarbij was de vraag of de rechtsstaat wel voldoende middelen heeft om het probleem effectief aan te pakken. Hoe denkt de Marokkaanse gemeenschap zelf erover? Is voor hen inmiddels ook de maat vol? Wat zien zij als belangrijkste oorzaak van het probleem? Een discussie tussen Ahmed Marcouch (stadsdeelvoorzitter Slotervaart), Mohamed Ajouaou (theoloog) en Salima Belhaj (D66 Rotterdam).

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
meer >>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 21 september, 12.10 uur, Nederland 1.

Presentatie: Peter van Ingen Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Misja Pekel, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ewald Engelen Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip. Colofon en service-info>>

Uitzending: 21 september 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:

Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Bekijk hier de uitzending van zondag 14 september: In gesprek met Gerrit Zalm


Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl