Nederlandse Tafeltennisbond


Europacup (20/21 september): CL-winst voor dames Heerlen; herenteams uitgeschakeld in ETTU Cup

De dames van Li-Ning/MF Services Heerlen zijn goed van start gegaan in de Champions League. Het thuisduel tegen Castel Gofreddo werd met 3-2 gewonnen. De heren van AA-Drink/FVT en Openline/Westa wisten de derde ronde van de ETTU Cup niet te bereiken en zijn klaar in Europa.

De Limburgse titelhouder moest het in de eerste ontmoeting van het seizoen stellen zonder de Luxemburgse Ni Xia Lian. Zij werd vervangen door de Belgische Karen Opdencamp die vorige week nog actief was als coach bij de Paralympische Spelen in Beijing. Heerlen kwam op een 2-1 achterstand. De nieuwe aanwinst Lin Ling kon de hoge verwachtingen nog niet helemaal waarmaken. De wereldtopper uit Hong Kong ging met 3-2 onderuit tegen Wenling Tan-Monfardini. Li Jiao trok de stand gelijk door met 3-0 Niu Yang (Chn) te kloppen. Opdencamp verloor haar duel tegen Nikoletta Stefanova (1-3).

Daarna sloeg de thuisclub in Sporthal Zeswegen weer terug. Lin Ling was te sterk voor Niu met 3-1. Europees kampioene Li Jiao toonde haar klasse door Tan-Monfardini met 3x 11-9 te kloppen. In het andere duel van groep B won 3B Berlin (Dui) met 3-1 van Mladast Iskon (Kro).

Voor de heren van AA-Drink/FVT en Openline/Westa is het Europese avontuur in de ETTU Cup voorbij. AA-Drink/FVT wist slechts één wedstrijd in het Tjechische Opava in een overwinning om te zetten. Het Portugese 1° De Maio werd met 3-1 verslagen door zeges van Barry Wijers (2x) en Jeroen Kivits. Michel de Boer ontbrak in het team, omdat hij dit weekend vader is geworden van een zoon. Tegen DESP-Horizont (Rus) en gastheer Mokré Lazce (Tsj) kwamen de Rotterdammers er niet aan te pas. FVT-kopman en bondscoach Danny Heister kon geen van zijn drie duels in winst omzetten.

Openline/Westa was eveneens actief in Tsjechië. De Limburgers verloren in Praag hun openingsduel met 3-0 van het Italiaanse Paluscate Este en hun andere twee wedstrijden met 3-1 van Adana Ihtisas (Tur) en El Nino Praha (Tsj). Het team bestaande uit Casper ter Lüün, Daan Sliepen en Martijn de Vries is daarmee ook uitgeschakeld.

Uitslagen Europacup (20/21 september 2008)

European Champions League, dames groep B
zon 21 sep: Li-Ning/MF Services Heerlen - Sterilgarda Castel Gofreddo (Ita) 3-2
ETTU Cup, 2e ronde heren
zat 20 sep: AA-Drink/FVT - DESP-Horizont (Rus) 0-3
zat 20 sep: AA-Drink/FVT - 1° De Maio (Por) 3-1
zon 21 sep: AA-Drink/FVT - Mokré Lazce (Tsj) 0-3


zat 20 sep: Openline/Westa - Paluscate Este (Ita) 0-3
zat 20 sep: Openline/Westa - Adana Ihtisas (Tur) 1-3
zon 21 sep: Openline/Westa - El Nino Praha (Tsj) 1-3
NTTB/HH