KNHS


Johan Heins heeft 2 wereldkampioenen op stal

21 september 2008
Ubalia

1 | 2

LANAKEN (KNHS) - Op de wereldkampioenschappen voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden was de in het Drentse De Wijk wonende voormalige topspringruiter en paardenhandelaar Johan Heins uiterst succesvol. Net als de hengst Indoctro, die voor het vaderschap tekende van twee wereldkampioenen. Bij de zesjarigen won de in zijn bezit zijnde Vedor (Indoctro x Fedor), die gereden wordt door Maaike Bijlsma (Rogat) en bij de zevenjarigen was het Ubalia, eveneens afstammend van Indoctro, maar nu uit een moeder van Starsky de Brix. Deze Ubalia werd gereden door de stalruiter van Heins, Michael Greve (De Schiphorst).

Veertig vijfjarige springpaarden, waaronder tien bij het KWPN geregistreerde paarden, gingen van start in de finale van het kampioenschap. Dit kampioenschap begon op donderdag met 219 combinaties op de startlijst. Negentien vijfjarige paarden plaatsen zich voor de barrage van dit wereldkampioenschap. Marcel Willems (Koningsbosch), rijdend voor de stal van Leon Thijssen uit Baarlo, won de wedstrijd met de in België gefokte Donna Fortuna (Nagano x Grandeur). Tijssen zelf was geen getuige van de zege, omdat hij in actie kwam tijdens de finale van de Samsung Super League in Barcelona. De Brit Simon Grippen werd met de KWPN gefokte Wembley III (Concorde x Latano) tweede, voor de Belg Brecht Bille met de Hannoveraans gefokte Hunters Scendix (Stakato x Dinar). Luc Steeghs, ook uit het Limburgse Baarlo afkomstig, werd met Camillo II Z (Chellano Z x Carthago Z) van Stal Hendrix vijfde.

Bij de zesjarigen ging na een spannende barrage de tweede plek naar de uit Frankrijk afkomstige Clement Boulanger met Osibelle de Baussy, terwijl het brons naar België ging. Donat Brondeel stuurde Breemeersen Adorado naar die derde plek. De zege ging als gezegd naar Maaike Bijlsma met Vedor.

Bij de zevenjarige paarden kwam Willem Greve (Weerselo) met Uceline (Celano x Koriander), die voor de helft in eigendom is van Greve en voor de andere helft in bezit is van Leon Thijssen, in de barrage net te kort om winnares Ubalia van de zege af te houden. Voor Greve was er het zilver en voor Gerben Morsink (Beuningen) met Zekina Z (Zandor Z x CarthagoZ) het brons.

In de wedstrijd tussen de dekhengsten bleef de hoogste eer op het domein Zangersheide. Judy-Ann Melchior was in de barrage met Levisto Z de rapste. Zij liet de Duitser Alois Pollmann-Schweckhorst met Chacco Blue en met Clinton H achter zich. De zevende plek was voor Mareille Schröder (Gees) met Pino (Heartbreaker x Burggraaf), terwijl Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel's Lys Platiere achtste werd.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.zangersheide.com/events of www.scg-nl.nl

Uitslag WK 5-jarige paarden:


1) Marcel Willems (Koningsbosch) - Donna Fortuna (Nagano x Grandeur) - 0 / 0 - 35.81

2) Simon Crippen (Eng) - Wembley III (Concorde x Latano) - 0 / 0 - 36.48

3) Brecht Bille (Bel) - Hunter's Scendix (Stakkato x Dinar) - 0 / 0 - 36.89

Uitslag WK 6-jarige paarden:


1) Maaike Bijlsma (Rogat) - Vedor (Indoctro x Fedor) - 0 / 0 - 37.55
2) Clément Boulanger (Fra) - Osibelle de Baussy (Dandy du Plape x Tsar de Baussy) - 0 / 0 - 41.06

3) Donaat Brondeel (Bel) - Breemeersen Adorado (Acorado x Gluecksgriff) - 0 / 0 - 43.41

Uitslag WK 7-jarige paarden:


1) Michael Greeve (De Schiphorst) - Ubalia (Indoctro x Starsky de Brix) - 0 / 0 - 35.96

2) Willem Greve (Weerselo) - Uceline (Celano x Koriander) - 0 / 0 - 36.18

3) Gerben Morsink (Beuningen) - Zekina Z (Zandor Z x Carthago Z) - 0 /0 - 36.38

Uitslag hengsten (sires of the world):


1) Judy-Ann Melchior (Bel) - Levisto Z (Leandro x Carolus I) - 0 / 0 -
39.64

2) Alois Pollmann-Schweckhorst (Dui) - Chacco-Blue (Chambertin x Contender) - 0 / 0 - 41.20

3) Alois Pollmann-Schweckhorst - Clinton H (Carolus x Calypso II) - 0 / 0 - 42.00

7) Mareille Schröder (Gees) - Pino (Heartbreaker x Burggraaf) - 0 / 16 - 46.02

8) Piet Raijmakers jr. (Asten) - Van Schijndel's Ly6s Platiere (Quidam de Revel x Grandeur) - 4

Foto's Donna Fortuna en Ubalia door: www.melissen.net