Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen alle commissies op het stadhuis. Bij de meeste staat de Tweede Bestuursrapportage 2008 op de agenda. Daarnaast bespreekt de commissie FIBS de voortgang van het project Pact op Zuid. Commissie JOC spreekt over de stand van zaken van het Urban Culture Programma en in de commissie ESMV komt het Beleidskader Helikopters Gemeente Rotterdam aan de orde. Commissie BVM behandelt naast de Bestuursrapportage ook diverse andere onderwerpen, waaronder gebiedsgeicht werken.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 23 september 2008, 9.30 uur Op de agenda staat onder andere het klanttevredenheidsonderzoek 2008 van de afdeling Individuele Voorzieningen van de dienst SoZaWe. Verder komt de afdoening van de motie-Belhaj inzake orgaandonatie aan de orde. Tot slot spreekt de commissie over de Tweede Bestuursrapportage 2008.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 24 september 2008, 9.30 uur De commissie bespreekt aan de hand van de 2e kwartaalrapportage 2008 de voortgang van het project Pact op Zuid. Een vertegenwoordiger van het projectbureau geeft een presentatie over de wijze waarop men zich een beeld vormt van de impact die de projecten die nu in uitvoering zijn, hebben op de gestelde doelen. Verder spreekt de commissie over haar rol in een op te stellen stedelijk protocol bewonersparticipatie.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 24 september 2008, 14.00 uur Deze vergadering spreekt de commissie over de Tweede Bestuursrapportage 2008. De rapportage verschaft informatie over de financiële en beleidsinformatie van de gestelde doelen in de begroting. Verder krijgt de commissie een mondelinge toelichting van wethouder Grashoff op de stand van zaken van het Urban Culture Programma.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 25 september 2008, 9.30 uur De commissieleden spreken over het Beleidskader Helikopters Gemeente Rotterdam en het Voorbereidingsbesluit Schaardijk voor de aanleg van een tijdelijk helikopterplatform. Ter voorbereiding van de bespreking van deze onderwerpen heeft de commissie op donderdag 11 september jl. een expertmeeting Helikopterbeleid gehouden. Verder staat de Parkeer + Reisvoorziening Beverwaard op de agenda. Deze P+R-voorziening voorziet in 500 parkeerplaatsen op een parkeerdek boven de nieuwe tramremise in de zuidpunt van Beverwaard. De totale investering bedraagt 17,57 miljoen. Ten slotte bespreekt de commissie de Tweede Bestuursrapportage 2008.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Donderdag 25 september 2008, 16.30 uur, SH 113
De COR praat over de evaluatie van de beoordeling van de jaarrekening 2007. Tevens komt de stand van zaken van de controle 2008 aan de orde.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 25 september 2008, 19.00 uur De Tweede Bestuursrapportage 2008 staat als eerste punt op de agenda. Verder spreekt de commissie over gebiedsgericht werken. Deze manier van werken sluit aan bij de specifieke opgaven van verschillende wijken in de stad en voorziet in een effectieve samenwerking tussen gemeentelijke diensten en maatschappelijke partners en in participatie van bewoners. De commissieleden spreken ook over het actieplan Nazorg jongeren na detentie. Doel van het actieplan is jongeren tot 23 jaar passende nazorg te bieden na hun detentie. Betere nazorg moet bijdragen aan vermindering van recidive. Tijdens de vergadering geeft de burgemeester een toelichting op het proces inzake een mogelijke samenvoeging van Rotterdam met Rozenburg. Ten slotte komt de trendrapportage Radicalisering in Rotterdam III aan de orde. Deze rapportage geeft een actueel beeld van de aard en omvang van de radicalisering in Rotterdam.

Bron: Griffie, 19-09-2008